3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

İtfaiyeden arazi yangını uyarısı!

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, hava sıcaklığının artmasıyla orantılı bir şekilde ortaya çıkan arazi yangınlarına karşı alınacak bir dizi tedbirlerin, olası faciaları önlemede önemli bir etken olabileceğini bildirdi.

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, mevsim normallerinin biraz üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle çeşitli etkenlere bağlı olarak meydana gelen arazi yangınlarına, itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalede bulunarak, çevredeki bağ, bahçe, düz arazi ve konutlara kadar sıçramasının da önüne geçildiği belirtildi.

Özellikle hafta sonlarında yeşil alanlarda piknik yapacak ailelerin arazi yangınlarına karşı oldukça dikkatli davranmaları gerektiği kaydeden yetkililer, pikniğin bitiminden itibaren etrafa ateşin sıçrayıp sıçramadığına ve ateşin tam olarak söndürülmesinin, arazi yangınlarının meydana gelmesinin önlenmesinde önemli bir etken olduğunu kaydedildi.

Arazilerde sararan bitkilerin içerisinde çevreye rast gele atılı şişe ve çeşitli cam kırıklarının da arazi yangınlarının meydana gelmesinde önemli bir unsur olduğunu ifade eden yetkililer, “Arazilerde güneş ışınları ile direk temas içerisinde olabilecek şişe ve cam kırıkları, arazilerden uzaklaştırılması gerekir. Sönmemiş sigarayı da yine arazilere atımı ile yangın çıkışında önemli bir etken olarak gözlemlenmiştir. Arazi ve bağlardaki otların sökümü ve arazi sürülmesi de bu yöndeki yangınların ortaya çıkmaması için önemli bir mücadele olabilir. Arazi yangınlarında, doğal dengenin sağlanmasında potansiyel bir güç oluşturan toprağa yararlı canlıların yok olmasının da önüne geçilmesi açısından büyük yararlar sağlanabilir. Toprağın ana yapısının daha sağlıklı bir sistem mekanizması içerisinde olmasını sağlayan tüm canlıların kısa sürede yok olmasına neden olan arazi yangınları ile herkesin etkin bir mücadele içerisinde olması gerekir” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 12:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?