5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

İtfaiyenin önünde bulundu

Nevşehir'de eğitim gördüğü H. Rasim Uzer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nden kaçan zihinsel engelli M.C. (16), Vali Mehmet Ceylan'ın bizzat yönettiği arama çalışmalarının ardından İtfaiye Müdürlüğü önünde bulundu.

Sabah saatlerinde H. Rasim Uzer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nden ayrılan M.C'nin okulda olmadığı fark eden okul yönetiminin 6 saat sonra emniyet güçlerine haber vermesi üzerine arama çalışması başlatıldı.

Okul çevresinde ve okulun arka kısmında bulunan Cevizli Dağ bölgesinde yoğunlaşan aramalara UMKE, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, polis ve jandarma ekipleri katıldı.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da okula gelerek arama faaliyetlerini yerinden yönetti.

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Nevşehir At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi Komutanlığından (JAKEM) gelen iz takip köpeği Atlas da aramalara katıldı. Aramalar sırasında Atlas'a çocuğun gömleği ve ayakkabısı koklatıldı.

Ekipler, M.C'yi şehir merkezinde Nevşehir İtfaiye Müdürlüğü önünde otururken buldu.

Öte yandan yandan M.C'nin dün akşam saatlerinde de okuldan kaçtığı ve arama çalışmalarının ardından okulun arka kısmında bulunan Cevizli Dağ mevkiinde bulunduğu öğrenildi.

Vali Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili ciddi bir şekilde inceleme ve araştırma yapıldığını belirterek, "En kısa zamanda da sorumlular hakkında gerekli yasal soruşturma başlayacak" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2013 Perşembe 15:35:34
Güncelleme :7 Kasım 2013 Perşembe 15:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?