4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Japon gelin Müslüman oldu

Kapadokya'da 2 yıldır Murat Turhan adlı bir turizmciyle evli olan Japon Chie Tokinaga Turhan, Müslüman olup 'Mine' ismini aldı.

Kapadokya bölgesine turist olarak geldiği 2007 yılında, Ürgüplü turizmci Murat Turhan(30) ile tanışarak evlenen ve doğum yapmasına bir ay kalan Japon Chie Tokinaga Turhan(29) İslamiyet'i seçerek Müslüman olmaya karar verdi.

Chi Tokinaga Turhan, çocuğunu Müslüman olarak doğurmak istediğini belirterek eşi ve eşinin ailesi ile birlikte Ürgüp İlçe Müftülüğü'ne müracaat etti. İlçe Müftülüğü'nde Japon Chie Tokinaga Turhan'ın ihtida merasimini gerçekleştiren Müftü Mehmet Şahin, aldığı karardan dolayı Japon Chie Tokinaga Turhan'ı tebrik ederek Kur'an-ı Kerim'den çeşitli ayetler okudu.

Daha sonra kendisinin Arapça ve Türkçe olarak getirdiği Kelime-i Şahadet'i Turhan'dan tekrarlamasını isteyen Müftü Şahin, Japon Chie Tokinaga Turhan'a İslam'ın ve imanın şartları hakkında bilgi verdi. Müslüman olarak 'Mine' adını alan Japon geline bir de Kur'an-ı Kerim hediye eden Müftü Mehmet Şahin ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın da katıldığı törende, Turhan ailesi tebrik edildi.

Belediye Başkanı Fahri Yıldız ise, "Burada bulunmak ve tanık olmak benim için büyük bir onur ve mutluluk. İnsanın duygularına şu an engel olması gerçekten güç. Müslümanlığı kabul ederek Mine ismini alan değerli kardeşimizi ve kızımızı, böyle bir ortama zemin hazırladığı için eşi Murat Bey'i ve Turhan ailesini
kutluyorum. Japon halkı bizleri seven insanlar. Japon inancında da temizlik esastır, İslamiyet'te de böyle. Dünya ahret birlikteliliğiniz devam etsin, doğacak yavrunuzu da Allah analı babalı, diniyle bir bütün büyütsün, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 12:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?