4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Japon televizyonu Nevşehir'de

Japonya'nın devlet televizyonu NHK, 26 Şubat 2009 tarihinde yayınlanacak "Şaşırtıcı uygulamalar" isimli program çekimi için Nevşehir'e geldi.

Japonya'nın en çok izlenen TV kanallarından biri olan NHK TV tarafından Japon FCC isimli yapımcı firmaya hazırlattırılan "Şaşırtıcı Uygulamalar" isimli programda, Türkiye'ye gelen Japonların gerçekleştirecekleri ziyaret sırasında karşılaşabileceği sıkıntılar karşısında neler yapabilecekleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Programda, Türkiye'yi ziyaret eden Japonları bilgilendirmeyi amaçladıkları belirten Şaşırtıcı Uygulamalar isimli programın yönetmeni Kazuya Masuto, programda Türkiye'deki tarihi ve turistik merkezleri ziyaret edecek Japonların, uyması gereken kurallar, yürürlükte bulunan uygulamalar ve tarihi merkezlerin korunmasına yönelik yasal düzenlemeler gibi temel konularda bilgilendirilmelerine yönelik açıklamaların yer aldığını söyledi.

Nevşehir'deki tarihi ve turistik merkezlerde gerçekleştirilen çekimlerin ardından Nevşehir Belediyesi'ne gelen 3 kişilik Japon NHK TV program ekibi, Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde yaklaşık 1,5 saat süren çekim yaptı. Programda Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Japonya'dan Kapadokya bölgesini ziyaret edecek turistlerin karşılaşabilecekleri her türlü sorunda kendilerine başvurulması halinde yardımcı olunacağını ifade ettiler. Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerinin görüntülerine de yer veren program, Japonya'nın devlet TV'si NHK'da 26 Şubat 2009 Perşembe günü yayınlanacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 15:37:27
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 11:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?