4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kadın çiftçilerin yarışma heyecanı

Nevşehir'de, Kadın Çiftçiler Yarışıyor Yarışması'nın finali yapıldı.
Kapadokya Kültür Merkezi'nde yapılan yarışma finaline, il merkezi ve ilçelerdeki kadın çiftçiler katıldı.

Final yarışmasında konuşan Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, tarımı, çiftçiliğin bütün yükünü kadınların sırtladığını söyledi.

Hindistan'ın yetiştirdiği en büyük düşünür Gandhi'nin bir sözünü anımsatan Vali Hacımustafaoğlu, ''Aslında tarımı, çiftçiliği görünüşte erkekler yapar. Ancak, uygulamada bütün yük kadının sırtındadır. Bu sebeple eğitimli kadının ekonomiye desteği çok daha fazla oldu. Kadınlarımız, kızlarını en asgari lise düzeyinde okutmalarını, genç yaşta evlendirmemelerini arzu ediyorum. Böylelikle de nesil çok daha kaliteli, yarına güvenle bakan, yetenekli olmalarını sağlarlar'' dedi.

Tarım İl Müdür Vekili Kenan Şahin, yarışmanın, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek ve kendilerine olan güven duygularını geliştirmek için düzenlendiğini söyledi.

İl Tarım Müdürlüğü olarak ''174 Alo Gıda Hattı'' kurduklarını vurgulayan Şahin, 24 saat gıda alanında üretim, ambalaj ve hijyen bozukluğundan kaynaklanan tüm sorunlara yönelik çözüm üretmek amacıyla bu hattı kurduklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Y

arışma sırasında bir ilköğretim okulu öğrencisi, kendi eliyle çivi ve tel kullanarak yaptığı çerçeve içindeki Türk Bayrağını Vali Hacımustafaoğlu'na hediye etti.

Yarışmada birinci olan kadın çiftçilerin Isparta'da yapılacak Bölge Finali'ne katılacağı bildirildi

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 22:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.170.11.xxx Tarih : 13.03.2009 12:17:03

çiftçilerimize yeni bir çözüm gibi görünüyor ama elleri çamur karınları aç yapmacık vede ilerisi için kalıcı ve destekleyici çözümler vede hanımların sosyal güvenceleri sağlanmalıdır,ürettiğini satamayan para etmeyen üreticilerin bu tür etkinliklere katılamsının bence anlamı yok?ürüne pazar ve destek verilmesi,değerini koruması gibi önlemler acilen alınmalı butür etkinlik daimi,kalıcı olmalı şimdiyekadar ilk defa bu tür etkinlik yapılmaktadır?NEVŞEHİR üreticisi hala perişan,umutsuz,şevki kırılmış,hayata bakış açısı kaybolmuş insanlar durumuna gelmiştir?gereği acilen sağlanmalıdır..