4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kadınlar yaşadıklarını sahneledi

KADINLAR YAŞADIKLARINI SAHNEYE YANSITTI

Nevşehir Amatör Kadınlar Tiyatro Topluluğu tarafından sergilenen "Sinyalizasyon-Bizde Varız" isimli oyun, büyük beğeni kazandı.

BM Ortak Proğramı kapsamında kentlerde şeffaf ve katılımcı süreçle hazırlanan "Yerel Eşitlik Eylem Planının hayata geçirilmesini sağlamaya yönelik yerel bazda hazırlanan projelere destek vermek amacıyla uygulamaya konulan Sabancı Vakfı Hibe Proğramı tarafından uygulanabilirliği kararlaştırılan Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi ile Türk Kadınlar Birliği Derneği Nevşehir Şubesi işbirliği ile hazırlanan "Sinyalizasyon -Bizde Varız" isimli oyun Nevşehir'li Kadınlar Amatör Tiyatro Topluluğu" tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelendi.

Yaşadıkları şiddet ve baskılar sonrasında Kadın Sığınma Evi'nde yaşamaya başlayan bir grup kadının ,yaşadıkları sorunları dile getiren oyunda başlıca rolleri Türk Kadınlar Birliği Derneği Nevşehir Şubesi üyeleri Yaşar Nihan Küsmez,Filiz Yüksel,Sema Sağır,Seza Derme Yanağlıbaş,Derya Yazar,Gülsen Ulusoy Sağlıyan ve Özlem Gülpınar paylaştı.

Erkek rollerin de kadınlar tarafından canlandırıldığı oyunda,erkeklere ait rolleri büyük bir başarı ile canlandıran kadınlar,izleyicilerden bol alkış aldı.

Oyun sonunda Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Cafer Okur ve Yusuf Kaya ile Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa,oyunda emeği geçenlere çiçek vererek tebrik etti.

Tiyatro sanatçısı Serap Şahin'in yazıp yönettiği ve Murat Özdeniz'in Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı tek perdelik oyun Nevşehir'in ilçelerinde de 2010 yılı başından itibaren sergilenecek.

KADINLAR YAŞADIKLARINI SAHNEYE YANSITTI
KADINLAR YAŞADIKLARINI SAHNEYE YANSITTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 14:06:00
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 15:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?