4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kadınlara ücretsiz bilgisayar eğitimi

TEKNOSA'DAN KADINLARA ÜCRETSİZ BİLGİSAYAR EĞİTİMİ

Sabancı Holding'e bağlı TEKNOSA'nın Nevşehir Belediyesi ile işbirliği halinde "Kadın İçin Teknoloji" sloganı ile kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilen ücretsiz bilgisayar eğitimi programına katılanlara sertifikaları, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın da katıldığı bir törenle verildi.

Nevşehir Belediyesi Bilgisayar Yurdu’nda gerçekleştirilen törende konuşan TEKNOSA Genel Müdürü Mehmet Nane, 2000 yılında başladıkları teknolojik alandaki çalışmalardan kadınlarında yararlanması amacıyla son 4 yılda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu süreçte 4 bin kadının bilgisayar eğitiminden geçirildiğini belirtti. Nane, 2010 yılında açacakları ücretsiz bilgisayar kursu ile 5 bin kadına daha ulaşmayı planladıklarını belirtti.

Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe de, Nevşehir Belediyesi ile TEKNOSA işbirliği ile kadınlara yönelik olarak düzenlenen bilgisayar kursuna 80 kursiyerin katıldığını belirtti. Artık kadınlarında ekonomiye kazandırılmasının gerektiğini dile getiren Menekşe, kadınların ekonomiye tam olarak katılımlarının sağlanması yönünde özellikle son yıllarda büyük adımların atıldığını ifade ederek, Sabancı Holding'e de sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise, Nevşehir'de olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğunu söyledi. Güler Sabancı, "Nevşehir'de olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Nevşehir'e iki ayrı olay için geldik. Birincisi Sabancı Vakfı olarak son 4 yıldır kız çocuklarının ve kadınlarımızın insan haklarından daha etkin bir şekilde yararlanmasına yönelik bir proje için geldik. Nevşehirli kadın ve kızlarımız için daha iyi yaşanılır Nevşehir yapmak istiyoruz. Sizlerin katkısına ihtiyacımız var. BM ile beraber Sabancı Vakfı olarak projeler yapıyoruz. Nevşehir ile ilgili çok önemli projeler gördüm. Yaşam standartlarını yükseltmek ve ekonomik hayata katılmalarını sağlamak için projeler var. TEKNOSA'da yürütülen ücretsiz bayanlara yönelik bilgisayar kursu da buraya gelişte ikinci nedenimiz. Teknoloji artık hayatımızın bir parçası. Sizler aldığınız bilgilerle yeni bir dünya açılıyor. Bu eğitim ile size sadece bir anahtar verildi, kapıyı açmak ve içerisinde kalmak ve dünyaya açılmak artık sizin elinizde. Ama devam etmelisiniz, üzerine düşmelisiniz. Ben sizin gibi sertifika almış internet kullanan, internet adresi olan bayanların birleşmesini isterim. Sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak çalışmalarını isterim, kadın ve kızlarımız Türkiye'de daha iyi şeyleri hak ediyor. Nevşehir'de sizlerde daha daha iyisini hak ediyorsunuz" dedi.

Nevşehir Valisi Osman Aydın da, dünyanın artık bir bilgisayar tuşu kadar yakınlaştığını dile getirerek, bu tip önemli projelere imza atan Sabancı Holding'e teşekkür etti. Aydın, "Teknolojik yeniliklerden yararlanmak ve kadınlarımız ile kızlarımızın insan haklarından daha etkin bir şekilde yararlanmalarına yönelik olarak düzenlenen programlara ciddi finansal destekleri var. Teknolojinin dev adımlarla ilerlediği günümüzde kadınlarımızı bu teknolojiden yararlandırmak için bu tip kursların daha da artırılmasının gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Tören, bilgisayar kursunu tamamlayan 20 kursiyerin Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi. Törende Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, katkılarından dolayı Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya çini tabak hediye etti.

Sabancı, daha sonra Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) bünyesinde zihinsel engelli çocuklara yönelik olarak açılan Filoğrafi Kursu’na katılanları ziyaret ederek, çocuklarla bir süre sohbet etti.

TEKNOSA'DAN KADINLARA ÜCRETSİZ BİLGİSAYAR EĞİTİMİ
TEKNOSA'DAN KADINLARA ÜCRETSİZ BİLGİSAYAR EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 17:38:00
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 21:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?