4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kahvehane işletmecileri zor durumda

Sigara yasağının başlaması ile birlikte Nevşehir'deki kahvehanelerde boşaldı. Yasak sonrası ciddi oranda müşteri kaybına uğrayan kahvehane işletmecileri, çareyi işçi çıkartmakta buldu.

Nevşehir Kahvehaneciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Necati Daşlıca, kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte kahvehanelerde sigara içilmesine izin vermediklerini ve bununla birlikte müşteri sayılarında yüzde 80'e ulaşan bir düşüş olduğunu söyledi.

Yaklaşık 100 adet kahvehanenin bulunduğu Nevşehir'de yasak dolayısıyla esnafın zor durumda olduğunu belirten Daşlıca, birçok esnafın yanlarında çalıştırdıkları işçileri bu sebeple çıkartmak zorunda kaldıklarını vurguladı. Daşlıca, “Yasağın başladığı pazar gününden bugüne kadar kahvehaneler boşaldı. İşlerimiz yüzde 80'e yakın bir oranda düştü.Bu duruma esnafımız oldukça tepkili. Odamıza gelerek bu konuda yeni bir düzenleme yapılmasını istiyorlar. Biz kanunlara saygılıyız ve bu nedenle yasağa uyguluyoruz, ancak bizimde durumumuz ortada” dedi.

Sigara yasağı konusunda hükümetin yeni bir düzenleme yapmasını beklediklerini de kaydeden Necati Daşlıca, “Biz kanun çıkmadan önce bağlı bulunduğumuz konfederasyonumuz aracılığıyla sürekli olarak kahvehanelerde iki ayrı bölüm bulunması konusunda fikir belirttik, ancak bu kabul görmedi. Yasa başladıktan sonra esnafımız gerçekten çok zor duruma düştü. Şimdi bizim isteğimiz yeni bir düzenleme yapılması. Kahvehanelerimizi ikiye bölelim ve bir bölümünde sigara içilmesine müsaade edelim. Yoksa kanun bu şekliyle kalırsa yıl sonuna kalmadan birçok esnaf kepenk kapatacak. Zaten şimdiden esnaf arkadaşlarımız işçi çıkartmaya başladı, fakat ben bununda yeterli olacağını düşünmüyorum. Zaten ekonomik kriz içerisinde zor günler geçirirken birde işlerimiz yok denecek kadar azaldı” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 15:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?