4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kahvehaneciler kepenk kapatıyor

Nevşehir'de kapalı alanlarda sigara yasağının başlaması ile birlikte son bir ay içerisinde 4 kahvehane işletmecisinin kepenk kapattığı bildirildi.

Açıklamalarda bulunan Nevşehir Kahvehaneciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Necati Daşlıca, kapalı alanlarda sigara içme yasağının en çok kahvehane sahiplerini etkilediğini söyledi.

Yasak nedeniyle kahvehanelere gelen müşteri sayısının yüzde 80 dolayında azaldığına dikkat çeken Necati Daşlıca, bu sebeple kahvehane sahiplerinin işyeri kiralarını ve borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini vurguladı.

Son bir ay içerisinde 92 kahvehanenin bulunduğu Nevşehir'de 4 esnafın odalarına başvurarak kepenk kapattıklarını ve işyeri kapamalarının Ramazan ayından sonra artarak devam edeceğini tahmin ettiklerini söyleyen Necati Daşlıca, "Yasaktan sonra kahvehaneler boşaldı. Sadece Ramazan ayı dolayısıyla çok az bir müşteri potansiyeli oluştu. Ben oda başkanı olarak sürekli esnaflarımızı ziyaret ediyorum. Görüştüğüm esnafların birçoğu yanında çalıştırdıkları işçileri çıkardıktan sonra işyerlerini kapamayı düşünüyor. Yeri müsait olanlar işyerlerinin önüne masalar koyarak müşteri toplayabiliyor, ama bu da sadece sezonluk bir çözüm. Bu konuda hükümetimizden yardım bekliyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 12:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?