3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kaleye restorasyon, vadiye ıslah

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ortahisar beldesinde bulunan tarihi Ortahisar Kalesi ve Güvercinlik Vadisi'nde restorasyon ve ıslah çalışması yapılacak.

Açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, çok sayıda tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındıran Ortahisar beldesinin bugüne kadar bölge turizmi içerisinde hak ettiği payı alamadığını söyledi. Beldelerinin bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında yeterince tanıtılamadığını ifade eden Özendi, tanıtım konusunda ciddi çalışmalar yapmayı planladıklarını söyledi.

eldelerinde bulunan vadilerin ve tarihi Ortahisar Kalesi'nin turizm açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Ali İhsan Özendi, bunların beldelerine daha fazla turist çekilebilmesi için ön plana çıkartılacağını belirtti.

Beldelerindeki Güvercinlik Vadisi'nin bu yıl fazla yağışlardan dolayı bir ıslah çalışmasına ihtiyaç duyduğunu söyleyen Başkan Özendi, "Vadiler ve kalelerimiz Ortahisar turizmi açısından son derece önemli. Özellikle Güvercinlik Vadisi'nin turizme kazandırılması için çaba harcıyoruz. Burada çok sayıda güvercinlik ve bir de kilise var. Yalnız bu sene yağışların oldukça fazla olması nedeniyle vadilerimiz tahrip olmuş durumda. Bu vadilerin ıslahı için bir çalışma başlattık ve bununla ilgili koruma kurulu ile görüşmemiz oldu. Kurulunda kontrolünde doğayı bozmadan, turistlerin rahat bir şekilde bu vadileri gezmesi için bir ıslah çalışması yapacağız. Bunun projesi hazırlandı ve kaynak arayışına başladık. Bu vadilerdeki çalışmalar tamamlandığında beldemize gelen yerli ve yabancı turist sayısının daha da artacağını düşünüyoruz" dedi.

Ortahisar'ın simgesi haline gelen iki ayrı kaleye de sahip olduklarını ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, Ortahisar Kalesi ve İshak Kaleleri'nin turizme kazandırılması için çaba göstereceklerini söyledi. Özendi, "Her iki kale içerisinde derin çukurlar var. Bu kalelerde yer alan çukurların bir yeraltı kentine açılabileceğini düşünüyoruz. Bazı bilgilere göre de bu çukurlar vadilere ulaşıyor. Bugüne kadar bununla ilgili ciddi bir çalışma yapılmamış. Ortahisar Kalesi geçtiğimiz yıllarda kaya düşme tehlikesi olduğu için turistlerin ziyaretine kapatılmış. Kültür ve Turizm Bakanlığı şimdi burada restorasyon çalışması yapacak. Zemin etüdü tamamlandı ve ihaleye çıkacak. Bu yıl çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 11:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?