3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kalkınma Ajansı toplantısı yapıldı

Nevşehir merkezli Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısı Nevşehir Valisi Başkanlığı'nda, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde valilerinin katılımıyla yapıldı.


Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile, Nevşehir merkezli olarak Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde illerini kapsayacak şekilde kurulması kararlaştırılan Kalkınma Ajansı'nın ilk Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Nevşehir Vali’liği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Nevşehir Valisi Osman Aydın'ın başkanlık yaptığı toplantıya, Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erdem, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve Niğde Valisi Sebahattin Öztürk ile birlikte Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan katıldı. Bu illerin İl Genel Meclis Başkanları ile Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları'nın da yer aldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Nevşehir Valisi Osman Aydın, "Devletimiz son 5-6 yılda sorunların merkezden çözümlenmesi için bürokratik alanda çok değişik uygulamalar meydana getirdi. Bunlardan biriside ülkemiz genelinde kurulan 26 Kalkınma Ajansı'dır. Kalkınma Ajansları'nın bir bölümü daha önce kurulmuştu.

Son Bakanlar Kurulu'nda da 55 ili kapsayacak şekilde 15 ilde daha kurulması kararlaştırıldı. Bu gün toplantısını yaptığımız Kalkınma Ajansı'da Nevşehir merkezli olup Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde illerini kapsamakta. Tabi Kalkınma Ajansları bu 5 ilimizde bilhassa teşebbüsü teşvik etmek ve yatırımcıya destek sağlamak amacıyla kurulmuş bir ajanstır. Gerek ülkemize ve gerekse de illerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.


Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak, yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacı ile kurulan Kalkınma Ajansları’nın yapılanmalarının ardından önümüzdeki aylarda faaliyetlerine başlaması beklenmekte olduğu belirtildi.


Kalkınma Ajansı kapsamında ayrıca bölge illerinin her birinde de Yatırım Destek Ofisleri Oluşturulacak. Biri koordinatör olmak üzere, en çok beş uzmandan oluşan yatırım destek ofisleri, bölge illerinde, özel kesimdeki yatırımcıların kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemlerini ilgili mevzuatta belirtilen süre içerisinde, ilgili mevzuatta bir süre belirtilmemişse öncelikle ve ivedilikle sonuçlandırmak üzere yönetim kurulu adına tek elden takip ve koordine etmek, yatırımları izlemek, ilgili mevzuattaki başvuru koşulları ve istenen belgeler doğrultusunda yatırımcıya bilgi vermek ve yol göstermek gibi görevleri üstleneceği kaydedildi.


Yatırım destek Ofislerinde verilecek bu hizmetler ücretsiz olacak ve yatırımcıların bürokratik engellere takılmaksızın tek noktadan iş ve işlemlerini takip etme olanağı sunacak. Yatırımcılar, ilgili mevzuatta belirtilen bilgi ve belgelerle yatırım destek ofislerine başvuracaklar ve bu başvuru sonucunda yatırım destek ofislerinde geçen süreler, ilgili mevzuatta belirtilen sürelerden sayılmayacak. Yatırım ile ilgili izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemler için yatırım destek ofisleri tarafından ilgili mercilere yapılan başvurular, yatırımcı tarafından yapılmış sayılacağı kaydedildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 14:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?