3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kamer Genç 'zina' konusunda ağır konuştu

Türkiye’nin zinadan daha önemli konuları olduğuna değinen ve hükümeti beceriksizlikle suçlayan Genç, "Ben istiyorum ki artık köşeme çekilip emekli olayım; ama memleket iyi yönetilmeyince yeniden siyasete dönmek lazım diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Tatilini geçirmek için Kapadokya’ya gelen DYP eski Milletvekili ve TBMM eski Başkan Vekili Kamer Genç, Nevşehir’in Uçhisar Beldesi’nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Son günlerde ortaya atılan zina tartışmalarının suni bir gündem olduğunu iddia eden Kamer Genç, Türkiye’de zina meselesinden daha önemli sorunlar olduğunu söyledi. Hükümetin önce zina yapma ortamını ortadan kaldırması gerektiğini ifade eden Genç, "Bugün üniversite mezunlarının yüzde 80’i işsiz. Bir memlekette aç ve işsiz insan sayısı çok olunca zaten fuhuş diye bir meslek türüyor. O bakımdan zina suç mudur, değil midir meselesinden ziyade zina ortamını ortadan kaldırmak gerek. Bu insanın özel hayatını ilgilendiren bir şeydir. Zaten hükümet din istismarcılarının elinde kalmış, kafalarına göre kanun çıkarıyorlar" dedi.
1980 yılından beri aktif siyasetin içerisinde olduğunu belirten Kamer Genç, önümüzdeki yıllarda anılarını yazmaya başlayacağını söyledi. Çıkaracağı kitapta Türkiye’nin birçok gizli gerçeklerini açıklayacağını söyleyen Genç, bunları gelecek nesillere aktarmayı bir görev olarak gördüğünü kaydetti. Genç, "Anılarımı yazmayı düşünüyorum tabii. 1980’den beri çok ciddi şeylerle karşılaştım. Birçok olayları biliyorum. Bunları gelecek nesillere aktarmak bir vatandaşlık görevi, zaman içinde bunu yapacağım" diye konuştu.

Hükümeti beceriksizlikle suçlayan Genç, Türkiye’nin sıkıntılarının çok büyük olduğunu ve bunu AKP Hükümeti’nin çözemeyeceğini ileri sürdü. Hükümetin ülkeyi kara düzenle yönetmeye çalışmasından dolayı kendisinin de siyasetten emekli olamadığını öne süren Genç, "Ben istiyorum ki artık köşeme çekilip emekli olayım. Ama memleket iyi yönetilmeyince gidişatı görmeyince yeniden siyasete dönmek lazım diye düşünüyorum" dedi.

iha-nevşehir
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 12:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?