7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Kamu-Sen'den hükümete eleştiri

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, hükümetin kamu çalışanlarına öngördüğü fazla mesai ücreti zammını eleştirdi.
 
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında hükümetin toplu iş görüşmelerinde verdiği sözlerin arkasında durmadığını belirten Şube Başkanı Mustafa Uğur, fazla mesai ücretlerinin günün şartlarına göre yeniden belirleneceği taahhüdünün yerine getirilmediğini söyledi.
 
Uğur, "Hükümet 2007 yılı için fazla mesai ücretlerini 5 kuruş artırmış ve saatlik brüt 85 kuruş olarak tayin etmiştir. Yeni sosyal güvenlik kesintisi uygulaması ile 1 saat fazladan çalışan memur, 2007 yılında net 62 kuruş ücret alacaktır. Memurun saat başı fazla çalışma ücreti önümüzdeki yıl 67 kuruştan 62 kuruşa düşürülecektir. Yani 5 kuruş olarak yapıldığı iddia edilen zammın 2 katı memurumuzun cebinden çıkacaktır. AKP Hükümeti her konuda olduğu gibi bu konuda da gerçekleri çarpıtarak kamuoyuna sunmaktadır. Toplu pazarlıklarda verdiği sözü bir kez daha tutmamışlar ve memurun fazla mesaisini düzenlemeden saatine 5 kuruş zamla yetinmişlerdir. Yeni çıkardıkları kanunla da verdikleri zammı 2 kat fazlasıyla geri alacaktır. Bugün gelinen noktada, memura, işçiye, çiftçiye köle muamelesi yapmak isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Kapalı kapılar ardında karar alan, bunları tüm milletin muhalefetine karşı uygulamaya çalışan bir hükümetle karşı karşıyayız. Fazla mesai ücretine yapılan 5 kuruşluk artış memuru köleleştirme çabasının bir tezahürüdür. Ancak hiçbir güç Türk milletini, Türk memurunu, Türk çalışanını köle haline getiremeyecektir. Türkiye Kamu-Sen, IMF zoruyla belirlenmiş bu artışı kabul etmemektedir. 5 kuruş zam, sadaka olarak bile kabul edilemez. Eğer yabancılara peşkeş çekmeyecekse, hükümet 5 kuruş zammını alsın, köylere su götürsün, çiftçilere dağıtsın, yatırım yapsın. Artık anlaşılmıştır ki, AKP'nin adaleti 5 kuruşluktur" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 10:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?