3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kamyon kasasından seçim bürosu

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göre beldesinde, seçim bürosu yapmak için kiralamak istediği işyerlerini siyasi baskılar nedeniyle tutamadığını ileri süren bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Mercan, çareyi kapalı kamyon kasalarında bulundu.

Belde meydanına getirdiği kamyon kasalarına elektrik ve internet bağlatan emekli polis memuru, seçmenleriyle burada buluşuyor. Polis memuru olarak uzun süre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl emekli olan Hasan Mercan, doğup büyüdüğü beldesine hizmet etmek amacıyla 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Göre Bağımsız Belediye Başkan adayı olduğunu söyledi.

Adaylığını açıkladıktan sonra, her aday gibi kendisinin de belde içerisinde bir seçim irtibat bürosu kurmak istediğini belirten Mercan, bu konudaki girişimlerinin belde esnafına yapılan siyasi baskılardan dolayı sonuçsuz kaldığını ileri sürdü. Mercan, "Beldemizde bazı boş dükkanlar vardı. Bunlardan birkaçını seçim bürosu yapmak için sahipleriyle anlaştım ve anahtarlarını aldım. Ancak daha sonra işyeri sahiplerine rakibim olan siyasi partilerin yetkililerince baskılar yapıldı. İşyeri sahipleri de bana verdikleri anahtarı geri aldılar" dedi.

Mutlaka kendisinin bir seçim bürosu olması gerektiğini düşündüğü için aklına kamyon kasalarından seçim bürosu yapma fikri geldiğini söyleyen Göre Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Mercan, çevre köylerden bunun için 2 ayrı kapalı kamyon kasası aldığını ifade etti.

Seçim bürosu haline dönüştüreceği kamyon kasalarını koyacağı yer için her türlü izni aldıktan sonra çalışmalara başladığını belirten Mercan, "Önce kamyon kasalarını boyattım ve sonra buraya elektrik aboneliği aldım. Sonra da telefon ve internetim bağlandı. Bu işler için yaklaşık 3 bin TL harcadım, ama değdi" şeklinde konuştu.

Şu sıralar Göre beldesinde siyasetin ağır yükünü taşıyan kamyon kasalarına vatandaşların da büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Hasan Mercan, seçimleri kazanacağından emin olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 10:16:32
Güncelleme :8 Mart 2009 Pazar 10:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.170.11.xxx Tarih : 8.03.2009 10:45:33

güzel ülkemiz zaten bu tür kısır çekişmelerden bu hale gelmektedir,hasan bey'bravo ben göre seçmenlerinin yerinde olsam gelecek taliplilere asla oy vermem aday olan insanın yüzü ortada şekil. a,b,c, de görülüyor,hizmet üreten insanlardan zarar gelmez,nedir paylaşılmayan adam vatanı halkı için hizmete talp olmuş,haberim olsaydı hasan beye yürüyen,konteynır veya şirket dorsesi bırakırdım halkına hizmet için başarılar yolu açık olsun iyşallah kazanır,ama intikam almamak kaydıyla   HASAN  başkan...