4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kanarya tutkunları buluştu

İtalya'da yapılacak olan dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek olan kanaryaların belirlenmesi için Nevşehir'de düzenlenen 'Kanarya Irk ve Renk Yarışması', ilginç görüntülere sahne oldu.

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Derneği Federasyonu ile Kapadokya Ornitoloji Derneği tarafından düzenlenen 1. Kanarya Irk ve Renk Yarışması, Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ocak ayında İtalya'da düzenlenecek olan dünya şampiyonasına katılacak kanaryaların belirlenmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya, Türkiye'nin çeşitli illerinden yüzlerce kişi çeşitli ırklardaki kanaryaları ile katıldı.

Yarışmada oluşturulan jüri tarafından 40 kanarya ırkı arasında en iyi kuşlar
belirlenirken, yarışma salonu dışında da üreticilerin yetiştirdikleri kanaryalar görücüye çıktı. Fiyatları 5 bin dolara kadar çıkan kanaryalar meraklıları tarafından ilgiyle izlenirken, üreticileri ise çocuklarından ayıt etmediklerini söyledikleri kuşlarını nasıl yetiştirdiklerini anlattı.

Kapadokya Ornitoloji Derneği Başkanı Ali Şenel, tüm dünyada kanarya kuşlarına karşı son yıllarda büyük bir ilginin oluştuğunu ve her yıl düzenlenen şampiyonalarla en iyi ırkların belirlendiğini söyledi.

Nevşehir'de gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren kuşların Türkiye'yi dünya şampiyonasında temsil edeceğini belirten Şenel, "Yarışmada, kuşlar dünya standartlarında ortaya konulan belli kriterlere göre değerlendiriliyor. Jüri yarışmaya katılan kuşların boylarını, renklerini ve vücut yapılarını değerlendirir ve ona göre karar verir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 11:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?