4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kanımetov'dan Ünver'e ziyaret

Kırgızistan Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Cangoroz Kanımetov başkanlığındaki heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.

22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye - Kırgızistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Muzaffer Gülyurt'un yanı sıra İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş ve Hatay Milletvekili Süleyman Çirkin, Kırgızistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Cangoroz Kanımetov ile heyet üyeleri Roza Abdraimova,Akbaralı Kabaev ve Anaş Seytkaziev Başkan Ünveri makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Yerel Yönetimler Barış Konferansı merkezi olarak da tescil edilen Nevşehir'in tarihi boyunca 8'i büyük olmak üzere 20 değişik topluma ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kırgızistan Parlamentolararası Dostluk Grubu'nu Nevşehir'de görmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Ünver, 2005 yılında Nevşehir Belediyesi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen Uluslararası Yerel Yönetimler Barış Konferansı’na Kırgızistan'da bir grup yerel yöneticinin de katıldığını kaydetti.

Kırgızistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Cangoroz Kanımetov ise, birçok alanda işbirliği içerisinde oldukları Türkiye'yi ziyaretlerinde grup üyelerine gösterilen misafirperverlikten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, Kırgızistan ile Türkiye arasındaki işbirliğinin her geçen gün gelişmesini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ünver, daha sonra Kırgızistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Cangoroz Kanımetov başta olmak üzere heyet üyelerine Avanos çamurundan yapılan ve rapido kalem işlemeli anfora hediye etti.

Karşılıklı hediyelerin sunumunun ardından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, heyet üyelerinin onuruna öğle yemeği verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?