3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kanseri yenen gençler Kapadokya'da

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ev sahipliğinde hayata geçirilen gençlik projesi ile Lüksemburg, Macaristan, Romanya, Polonya ve Portekiz'de kanseri yenen gençler, Türkiye'de bir araya geldi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Kolları Başkanlığı sponsorluğunda LÖSEV tarafından düzenlenen "Yaşama Sarılan Eller/ Hands Tenacious of Life" adlı gençlik projesi çerçevesinde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Türkiye'ye gelen kanseri yenmiş 30 genç, Kapadokya'da buluştu.

LÖSEV Uluslararası İlişkiler Departmanı Görevlisi Türkan Fırıncı, proje çerçevesinde kanseri yenen gençlerin "Umut İçin Sanat" teması çerçevesinde Türk gençleriyle sanatsal faaliyetlerde ve aktivitelerde bulunarak lösemi tedavisi süren çocuklara moral ve umut aşılamaya çalışacaklarını söyledi.

Her ülkeden 4 genç ve 1 grup lideri olmak üzere toplam 30 kişinin katıldığı "Yaşama Sarılan Eller" projesinin 5 gününün Kapadokya'da, 4 gününün ise Ankara'da geçeceğini kaydeden Fırıncı, "Kanseri yenen gençler Karlıkevi Otel'in konaklama sponsorluğunda Kapadokya'da yapacakları çalışmalarda kansere ilişkin deneyimlerini, geleceğe dair umutlarını, hayatın sanat penceresinden yorumlayacak ve 5 gün boyunca başta ebru sanatı olmak üzere pek çok
geleneksel Türk el sanatları ile tanışacak. Ayrıca her akşam düzenlenecek kültür geceleri ile katılımcı ülkeler kendi kültürlerini tanıtarak ortak Avrupa Kültür haritasını oluşturacaklar" açıklamasını yaptı.

Projenin Kapadokya ayağında bölgeyi ilk olarak Anatolian Balloons şirketinin sponsorluğunda balon ile gezen gençler ise organizasyona ilişkin düşüncelerini paylaştı. Kanseri yenerek hayata tutunan gençlerin Türkiye'de bir araya gelmesinin anlamlı olduğunu belirten Romanyalı Ramona Cherciv, "Proje sayesinde geldiğim Kapadokya'da kendimi evimde hissediyorum ve harika insanlarla birlikteyim. Biz gerçekten büyülü bir ortamdayız ve her birimiz birer mucizeyiz. Kapadokya'nın bu mucizevi büyüsü ile birleşiyoruz aslında" diye konuştu.

Türkiye'den projeye dahil olan Furkan Mert Uludağ ise, "Bu proje ile kanseri yenen bizler, hasta arkadaşlarımıza moral vermeyi amaçlıyoruz. Çünkü bu hastalıkta her şeyden önemlisi moral. Ben de bu hastalığı ailemin desteği ile moralimi yüksek tutarak yendim" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:02:53
Güncelleme :8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?