3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

'Kanserli' köyün sakinleri için konut

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde, kanserojen madde görülmesi üzerine başlatılan taşınma işlemleri kapsamında, Evrenin Etekleri bölgesine yapılan toplu konutlar tamamlanıp sahiplerine teslim edildi.

Kanserli olarak bilinen Ürgüp ilçesine bağlı Karain köyünün ise bir yıl içinde taşınacağı ve köy halkı için 99 konut yapılacağı bildirildi. Nevşehir Bayındırlık ve İskan Müdürü Abdulkadir Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuzköy'de 245 konuttan 241'inin tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

Yeni konutların yapıldığı yerdeki sağlık ocağı ve ilköğretim okulu binasının, içme suyu ve kanalizasyonunun tamamlandığını, elektrik hattının yer altına çekildiğini belirten Tatar, sadece yol, asfalt ve kaldırım işinin kaldığının, bu işlerin de ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydetti.

Tuzköy'de yaklaşık 80 kişinin daha konut talebinin olduğunu ifade eden Tatar, konut talebini incelemeye alacaklarını, incelemeler sonucu istenilen konutların da yapılabileceğini bildirdi.

Abdulkadir Tatar, “Kanser Köy” olarak bilinen Ürgüp'e bağlı Karain köyünün son durumu hakkında da şu bilgileri verdi: “Karain köyü için Ürgüp ilçesi çıkışında bir arsa bulduk. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü olarak bir komisyon kurduk ve köyde 135 konut olduğunu tespit ettik. Arsa imarlı ve Hazineye ait bir arsadır. Şimdi ise hak sahipliği işlemleri de tamamlanarak ihale edildi. 99 kişi hak sahibi olarak kabul edildi, 25 kişi Ürgüp'te evi olduğu için hak sahibi olamadı, 15 kişi de hiç başvurmadı. Biz yaptığımız inceleme ve araştırmalarımız sonucu 135 kişi tespit etmiştik. Hak sahipliği komisyonu kararını da köyde ilan ettik. Şimdi 15 günlük ilan süresi var. Bu süreyi bekliyoruz. Sürenin tamamlanmasının ardından eğer itiraz da olmazsa Afet İşleri Genel Müdürlüğü, muhtemelen TOKİ ile ihale yapacak. Daha sonra da konutların yapımı başlayacak.”

Tatar, konutların yapımının tamamlanmasından sonra Karain köyündeki eski evlerin yıkılıp üzerlerini toprakla örtüleceğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 11:27:47
Güncelleme :19 Nisan 2008 Cumartesi 11:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sirdas IP: 80.137.109.xxx Tarih : 23.04.2008 01:27:18

bence önce cevre düzenlemesi yapilsa daha iyi olurdu.Cünkü Evrenin Etekleri mevkini ben bizzat gittim ulasim icin hic elverisli degil.Ulasim cok güc ve heryer engebeli olmakla beragber camur güclügüde var.Hemde bana hic aciklayici gelmiyor.Köyün eski yeri ile simdiki konutlar arasinda sadece 1 yada 2 kilometre var kanser hücreleri havada ise iki kilometre öteye de gitmesi zor degil,toprakta ise yapilan konutlarin yeri iyi degil ve sayisi yetersis.Haa sunuda söyleyeyim köyün adi kanserli diye cikti yakinda kizlarimiz ve oglanlarimiz evde kalacak.Bunlarda benim görüsüm