3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kapadokya 3 ülkede tanıtılacak

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, Kapadokya'nın İspanya Madrit FİTUR Fuarı'ndan sonra şubat ve mart aylarında Almanya, Rusya ve İtalya'da tanıtılacağını söyledi.

Açıklamalarda bulunan KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, Kapadokya bölgesinin ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bölge turizmcileri olarak fuarlara büyük önem verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda 2009 yılının ilk turizm fuarı olma özelliğini taşıyan ve 27 Ocak-1 Şubat 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen İspanya Madrit FİTUR Turizm Fuarı'na katıldıklarını belirten Demir, bölge turizmcileri olarak 19-22 Şubat 2009 tarihleri arasında İtalya BİT Milano, 11-15 Mart 2009 tarihleri arasında Almanya ITB Berlin ve 18-21 Mart 2009 tarihleri arasında da Rusya MITT Moskova turizm fuarlarına katılacaklarını açıkladı.

Şubat ayında yurtdışı turizm fuarları öncesinde büyük önem verdikleri EMITT Turizm Fuarı'nda da yer alacaklarını ifade eden KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, Kapadokya bölgesinin Türk turizmi için son derece önemli bir destinasyon olduğunu ve bölgenin ilerleyen yıllarda turizm pastasından hak ettiği payı alacağına inandığını vurguladı. 2008 yılı sonlarına doğru yaşanmaya başlayan ekonomik kriz ile birlikte 2009'un turizm açısından çok iç açıcı bir yıl olmasını beklemediklerini söyleyen Nazif Demir, bunun ilk sinyallerini İspanya'da aldıklarını kaydetti.

İspanya'nın başkenti Madrit'te gerçekleştirilen FİTUR Turizm Fuarı'nın geçmiş yıllara oranla son derece sönük geçtiğini söyleyen Demir, "İspanya bizim için son derece önemli pazarlardan bir tanesi. Bu yüzden buradaki turizm fuarlarına ciddi önem veriyoruz. Buna karşın fuarın ilk günündeki ilgi azlığı bizi çok etkiledi. Geçtiğimiz yıllara oranla fuar oldukça sönüktü. Bunda ekonomik krizin etkisi çok büyük. İnsanlar bir bekleyiş içerisinde ve kararsızlar. Bu nedenle ilerleyen ayları beklememiz gerekir. Bu arada hem Türkiye hem de Kapadokya bölgesi olarak tanıtıma daha fazla önem vererek turist sayımızı arttırmamız şart. Bu krizi bir fırsata çevirebiliriz. Ancak bunun için hem biz turizmciler hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı daha fazla çalışmalı ve yeni fikirler üretmeliyiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 16:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?