5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kapadokya ayva yapraklarında

KAPADOKYA AYVA YAPRAKLARINDA

Nevşehir'de bir sanatçı, ayva yaprağı üzerine rapido kalemle Kapadokya gravürleri yapıyor.

Nevşehir TEDAŞ Müessese Müdürlüğü'nden emekli olan ve 18 yıl önce kara kalem çalışmaları yapmaya başlayan 52 yaşındaki Yaşar Alan, kamu kuruluşunda çalıştığı dönemde de gravür, grafik, resim ve fotoğraf çalışmaları ile uğraştığını, emekli olduktan sonra da Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Nar beldesinde ikamet ettiği evin garaj bölümünü sanat atölyesine dönüştürdüğünü söyledi. Fotoğrafla birlikte gravür çalışmalarına ağırlık verdiğini söyleyen Yaşar Alan, doğadan topladığı ayva ağacı yapraklarına rapido

kalemle Kapadokya bölgesinin farklı güzelliklerini yansıtmaya çalıştığını söyledi.

Alan, Kapadokya bölgesinin tarih ve doğa güzelliklerini değişik tarzda sanatseverlere aktarma çabası içerisinde hareket ettiğini ifade ederek, "Dünyanın korunması gerekli kültür mirası listesinde yer alan bir bölgenin büyülü görüntüsünü sanatseverlere oldukça farklı bir açıdan yansıtmak istedim. Bunun için de ayva yaprağını kullanıyorum. Çizimlerde ortaya oldukça hoş bir görüntü çıkıyor" dedi.

Ağaç yaprakları üzerine resim yapmanın çok zahmetli bir iş olduğunu vurgulayan Yaşar Alan, "Topladığım yapraklara çizim yapmadan önce onları kurutuyorum. Sonrasında ise büyük bir titizlikle çizimlerime başlıyorum. Bazen yapraklar kırılabiliyor. Hedefim üzerine çizim yapabileceğim her şeyle resim ve gravür çalışması yapmak" diye konuştu.

KAPADOKYA AYVA YAPRAKLARINDA
KAPADOKYA AYVA YAPRAKLARINDA
KAPADOKYA AYVA YAPRAKLARINDA
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 10:36:02
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 13:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?