5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kapadokya bayramı dolu geçirdi

KAPADOKYA BAYRAMI DOLU GEÇİRDİ

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik mekanlar bayram tatilinde özellikle yerli grupların akınına uğradı.

Konaklama tesisleri 3 günlük bayramda yüzde 100 doluluğa ulaşırken, bölgede bulunan yerli turistler referandum için tatillerini erken bitiriyor.

12 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek Anayasa değişikliğini öngören Referanduma rağmen Kapadokya bölgesi yerli turist açısından hız kesmedi.

Özellikle sabah saatlerinde Kapadokya bölgesinin önemli merkezlerinden biri olan Göreme Açık Hava Müzesi, en fazla turist akınına uğrayan merkez oldu. Günde 3 bini aşkın turisti ağırlayan Göreme Açık Hava Müzesi'ni 3 günlük süreçte 9 bini aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret ederken, bilet gişesinin önünde zaman zaman yoğunluğun oluştuğu gözlendi.

Yerli ve yabancı turist grupları sabah saatlerinde kültürel merkezlere yaptığı ziyaretleri gece de yer altı eğlence merkezlerinde düzenlenen Türk gecelerinde eğlenme ile sürdürdüler.

Bayram tatili için Kapadokya bölgesinde bulunan yerli turistlerin büyük bölümü referandumda oy kullanmak için tatillerini erken bitireceklerini belirtirken kimiler ise referandumda oy kullanmayacaklarını belirtti.

KAPADOKYA BAYRAMI DOLU GEÇİRDİ
KAPADOKYA BAYRAMI DOLU GEÇİRDİ
KAPADOKYA BAYRAMI DOLU GEÇİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 14:48:05
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 15:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?