5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kapadokya caz günleri başladı

KAPADOKYA CAZ GÜNLERİ BAŞLADI

Kozmik Müzik çatısı altında İpek Erdem ve Elif Kayaman tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir, Uçhisar, Ürgüp Belediyeleri ile çeşitli kuruluşlarca da desteklenen Kapadokya Caz Günleri, Erkan Oğur'un konseri ile başladı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Kapadokya Caz Günleri'nin açılışında konuşan tiyatro sanatçısı İpek Erdem, Kapadokya bölgesinin büyülü atmosferine oldukça uygun olan caz müziğini genç kitlelerle buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Erdem, Kapadokya'nın tarihi değerlerini kültürel ve sanatsal açıdan desteklemeyi de hedefleyen Kapadokya Caz Günleri'nde; 12 Aralık 2010 tarihine kadar Erkan Oğur'un yanı sıra Sibel Köse, Sarp Maden, Alper Yılmaz, Bilal Karaman ve Elif

Çağlar gibi başarılı müzisyenlerden oluşan ekiplerle cazseverlere müzik dolu dakikalar yaşatacaklarını söyledi.

Daha sonra sahne alan Erkan Oğur, Engin Recepoğulları,Turgut Alp ve Ozan Musluoğlu, caz müziğinin seçkin örnekleri ile müzikseverlere unutamayacakları anlar yaşattı. Sanatçılar performansları ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'ni tamamen dolduran caz müziği hayranlarından bazıları aşırı yoğunluk nedeniyle konseri merdivenlerde oturarak, bazıları da ayakta izlemek zorunda kaldı.

Kapadokya Caz Günleri'nin açılış konserini; Nevşehir Vali Yardımcıları Ruhi Paker, Vural Demirtaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa'nın yanı sıra Nevşehir'de çekimleri halen devam eden ve özel bir TV kanalında ilgi ile izlenen 'Yer Gök Aşk' dizisinin oyuncu, yönetmen ve set çalışanları da izledi.

KAPADOKYA CAZ GÜNLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 09:57:02
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 10:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?