4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kapadokya çıkış yolu arıyor

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, Kapadokya bölgesinde yerel yönetimlerle turizm örgütlerinin bir araya gelerek Turizm Altyapı Birliği oluşturması gerektiğini söyledi.

KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, yaptığı açıklamada, kültür turizmi alanında Türkiye'nin en önemli markalarından biri olan Kapadokya'nın, daha etkin bir şekilde tanıtımının yapılabilmesi ve turizm konusundaki sıkıntılara kalıcı çözümler üretilebilmesi için bölgede bir Turizm Altyapı Birliği'nin kurulması gerektiğini ifade etti.

Nevşehir merkez belediyesinin yanı sıra Ürgüp, Avanos, Hacıbektaş, Kozaklı gibi ilçeler ile birlikte Uçhisar, Göreme gibi beldelerin yer alacağı birlikte ayrıca turizm örgütleri olarak KAPTİD, TÜRSAB, KARED, SKAL'ında bulunabileceğini belirten KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, bu birlikte Kapadokya bölgesinde şehirciliğin ve turizmin sorunlarının somut olarak ortaya konulup gelişim ve düzenleme planı yapılabileceğini kaydetti.

KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, "Özellikle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yurt dışında turizmde marka olmuş şehirlerin ne tür nitelikleri ve çekiciliği olduğunu iyi bilmektedir. Bu birikim ve değer niteliği birçok sorunumuza ışık olup yol gösterecektir. Eğer bugün Nevşehir görselliği ile bir imaj yakalamış ise bunda bu birikimin büyük faydası vardır. Eğer önceki dönemlerde olduğu gibi yine turizmciler bir tarafta yerel yönetimler bir tarafta turizm konusunda çalışma yapmaya kalkarsak bu şekilde zaman kaybederiz ve yine kaybeden Kapadokya turizmi ve halkımız olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 12:23:27
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 12:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.126.xxx Tarih : 15.04.2009 13:09:23

sn.Nazif bey söylemiş olduğunu birlik toplumsal bir hareketide tetikler,bu nedenle yapılması ve kurulması gereken alt yapıyı,,NEVŞEHİR VEKİLLERİ ,sanıyorum duyarlı CAPPADOCIA  Turizmi can çekiştiğini  seçim gezilerinde izlediler bu tür bir çalışmayı vekillerimiz duyarlı olur ve hayata geçiriirler bu konu uzun bir çalışma gerektirir,yılların birikimi,ören gelirleri hazır yaş pasta ilçeler ve beldeler gelirden ve hizmettten payını aldığını düşünemiyorum?? sizce yanlışsa bir açıklamada bulununuz.selamlar.