3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kapadokya fuarlarda tanıtılacak

KAPADOKYA YURT DIŞI TURİZM FUARLARINDA TANITILACAK

Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, yurt dışında düzenlenecek turizm fuarlarında tanıtılacak.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, doğa harikası peribacaları sayesinde her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinin tanıtımına büyük önem verdiklerini söyledi.

Kış aylarında yurt dışındaki çeşitli ülkelerde düzenlenen fuarların bölgenin tanıtımı ve yeni pazarlar açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Demir, bu amaçla KAPTİD olarak Kasım 2009-Mart 2010 döneminde İspanya, İngiltere, İtalya, Almanya ve Fransa'da düzenlenecek olan 5 ayrı turizm fuarına katılacaklarını belirtti.

Demir, "Dünyada bir başka örneği olmayan doğa harikası peribacaları ve kayadan oyma kiliseleri ile Türkiye'nin en önemli turizm markalarından biri haline gelen Kapadokya bölgesine daha fazla turist çekme gayretindeyiz. Bu nedenle yurt dışı tanıtım fuarları bizler için önemli bir fırsat. Bu fuarlarda bir yandan yeni pazarlar açılmasına fırsat sağlanırken bir yandan da zaten güçlü olduğumuz Almanya, Fransa gibi ülkelerdeki müşteri potansiyelimizi artırmamız söz konusu. Bu kapsamda ilk olarak 9-12 Kasım tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek olan WTM Turizm Fuarı'na katılacağız. Bu fuarın ardından ise 1-5 Aralık Fransa-Cannes, 20-24 Ocak 2010 tarihleri arasında İspanya-Madrit, 1-4 Şubat 2010 tarihleri arasında İtalya-Milano ve 10-14 Mart 2010 tarihleri arasında Almanya-Berlin turizm fuarlarında Kapadokya bölgesini tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu fuarlarda KAPTİD olarak açacağımız standların yanı sıra bazı turizm işletmelerimizde kendi stantlarıyla bölge tanıtımına katkı sağlayacak" dedi.

KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, ayrıca Aralık ayında İzmir'de ve Şubat ayında İstanbul'da düzenlenecek olan turizm fuarları içinde çeşitli hazırlıklar yaptıklarını ve yurt içi turizm fuarlarına da katılacaklarını sözlerine ekledi.

KAPADOKYA YURT DIŞI TURİZM FUARLARINDA TANITILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 12:25:05
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 15:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?