4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kapadokya kültürü müzeye girdi

Kapadokya'da açılan “Yaşam Müzesi” bölge halkının kültür ve geleneklerini cansız mankenler ile anlatıyor. Müzeyi kurulduğu 2004 yılından bu yana 20 bin kişi ziyaret etti.

Nevşehir'in Ortahisar Beldesi’nde, Kapadokya'da yaşayan halkın günlük yaşamı ve geleneklerinin cansız mankenler ile anlatıldığı “Yaşam Müzesi” yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

2004 yılında bölgeye turist olarak gelen ve daha sonra ortağı Murat Sarıkaya ile böyle bir müze kurma kararı alarak hayata geçiren Berrin Yıldız, 12 odadan oluşan müzenin her odasında, birbirinden farklı yöresel kıyafetli cansız mankenlerin bulunduğunu söyledi.

Bölge halkının evlilik törenlerinde uyguladıkları örf ve adetleri, yemek yeme alışkanlıkları, hamamı, gelin odası, hatıra odası, kız isteme odası, pekmez kaynatma odası ve maden odası gibi bölümlerin müzenin temelini oluşturduğunu belirten Berrin Yıldız, "Bu gibi kültürel yatırımlar sadece devletten beklenmemeli. Biz müzeyi bölgeye kültürel anlamda hizmette bulunabilmek için kurduk. Gayemiz, buradan gelir elde etmek değil. Müzenin Kapadokya turizmine önemli faydalar sağladığı inancındayım" dedi.

Müzeyi bugüne kadar yaklaşık 20 bin kişinin gezdiğini ifade eden Berrin Yıldız, müzeye en çok ilgiyi ise yabancı turistlerin gösterdiğini de sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 10:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?