5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kapadokya marka olmak istiyor

KAPADOKYA SPOR TURİZMİNDE DE MARKA OLMAK İSTİYOR

Peribacaları ile ünlü, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, spor turizminde de Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden biri haline gelecek. Bunla ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar ile önümüzdeki yıllarda bir çok Türk ve yabancı futbol takımının bölgede kamp yapması planlanıyor.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar yaptığı açıklamada, doğa harikası peribacaları ile her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya bölgesini, spor turizminde de bir marka yapma hedefinde olduklarını söyledi. Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra bölgedeki 20 bini aşkın yatak sayısı ve 22 çim futbol sahasının Kapadokya'yı spor turizminde de ön plana çıkartabileceğini kaydeden Çintimar, "Bölge için çok önemli olan spor turizminin futbol boyutuyla son 6 aydır yoğun bir şekilde ilgileniyoruz. Bölgemize futbol takımlarının ilgili son 2 yılda oldukça azaldı. Bunun başlıca nedenini, hazırlık dönemindeki maçların idda oyunlarına alınmaması ve takımlarımızın ekonomik şartları olarak görüyoruz. Bu şartlara rağmen bölgemizi bir kamp merkezi haline dönüştürebilmek için çeşitli spor organizasyon kuruluşları ile görüşmelerimiz oldu. Ayrıca bir organizasyon firmasını ilimize davet ettik. Bu kuruluşun temsilcileri ilimizdeki saha ve tesisleri inceleyerek bir rapor hazırladılar. Ayrıca Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği yetkilileri ile de bir araya gelerek durumu değerlendirdik. Bu yıl için kısa süreli bir çalışmaya karşın bölgemize 12 dolayında Bank Asya, 2. ve 3. lig takımları gelecek. Bunun yanı sıra bir çok tamım da bizleri arayarak bölgeye gelmek istediklerini belirtiyor. Biz bu takımları bir organizasyon ile bölgeye getirmek istiyoruz. Bu konuda Kapadokya bölgesini bir marka haline getirmek istiyoruz ve bu da uzun bir süreç. Bu konuda önümüzdeki aylarda çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Türk futbol takımlarının yanı sıra yabancı takımların da bölgeye gelmesi konusunda girişimlerinin bulunduğunu ifade eden Muzaffer Çintimar, ilk hedeflerinin Arap futbol takımları olduğunu açıkladı. Çintimar, "Spor organizasyon firmalarının yabancı takımları bölgemize çekebilmek için bir çalışması var. Özellikle Arap ülkelerindeki futbol takımları onlar için ön planda. Çünkü ülkemizdeki takımların bir çoğu maddi sıkıntılar yaşamakta ve sezon öncesi kamplarını kendi tesislerinde veya bulundukları şehirde gerçekleştirmekte" şeklinde konuştu.

KAPADOKYA SPOR TURİZMİNDE DE MARKA OLMAK İSTİYOR
KAPADOKYA SPOR TURİZMİNDE DE MARKA OLMAK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 13:51:05
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 13:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?