4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kapadokya MYO'da mezuniyet coşkusu

Kapadokya Meslek Yüksekokulu 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni Kapadokya Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Mezuniyet töreninde önce ahilik teşkilatında olduğu gibi şet kuşanma töreni yapıldı, sonra da dönem birincilerine ve diğer öğrencilere diplomaları verildi.

Törende konuşan Nevşehir Vali Vekili Ruhi Paker, eğitimin yaşamın en önemli bölümlerinden biri olduğuna dikkati çekerek, Nevşehir ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nun öğrenciler için büyük bir şans olduğunu, burada verilen eğitimin diğerlerinden farklı olup, diploma için değil meslek için eğitim verilmekte olduğunu söyledi.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı yazar Alev Alatlı da, "Öğrencilerimiz tıpkı 5 yıllık kalkınma planı gibi plan yapmalıdır. 5 yıl sonra nerede olacağınızı şimdiden planlayınız. Sizler 21. yüzyılın çocuklarısınız" dedi.
Okul birincisi Turizm ve Rehberlik Bölümü'nden Ezgi Demirezen'e, okul ikincisi Şarap Üretim ve Teknolojisi Bölümü'nden Cansu Güven'e ve okul üçüncüsü Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nden Yasin Yağmur'a plaketleri verildi.

Törende ayrıca ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nu başarılı şekilde temsil eden öğrencilere de teşekkür belgeleri verildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın mesajlarının da okunduğu mezuniyet törenine Moskava Büyükelçisi Kurtuluş Taşkent ve eşi de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.117.xxx Tarih : 12.06.2009 00:01:05

KMYO  ve sn .Alev  ALATLI  öğrencilere vermiş olduğu mesaj  gerçekten bir lügat olarak altın harflarla yazılmalı   eğitime verilen önem ve okul yöneticilerin yapmış oldukları fedakarlıklar çok teşekkür eder şükranlarımı sunarım,öğretim üyeleri hepsi birbirinden zeki ve başarılı, sn .fatma ice ,sn.tunca y TOPRAK  öğretim üyelerine çok teşekkür ederim eğitime olan destek ve önemlerinden dolayii,KAPADOKYA  yüksek okul değil? KAPADOKYAYI okuyan bir ayrıcalık sözüne katılıyorum gerçekten çok başarılı bir okulll. öğrenciye verilen değer,önem bir başka,emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Saygılarımla....yeni mezunlar yolları açık olsun..