4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kapadokya Sanat Kampı başladı

Kapadokya'da bu yıl 5. kez gerçekleştirilecek Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı başladı. Kampa 10 ülkeden 31 sanatçı katılıyor.

Organizasyonunu ve ev sahipliğini Karlık Evi'nin üstlendiği Kapadokya Sanat Kampı'na, ABD, Bulgaristan, Rusya, Azarbeycan, Belarus ve İtalya gibi ülkelerden 31 resim, grafik, heykel ve ebru sanatçısı katılıyor. 9 Haziran 2008 tarihine kadar Nevşehir'in Uçhisar beldesinde sürecek olan sanat kampında, farklı ülkelerden sanatçılar bir araya getirilerek Kapadokya'da kültürel ve sanatsal etkinliklerin artırılması amaçlanıyor.

Kamp lideri ressam Ekrem Kadak, böyle organizasyonların farklı ülkelerde yaşayan sanatçıların kültür alışverişi açısından büyük önem taşıdığını belirterek kampa katılan sanatçıların Kapadokya bölgesine hayran kaldıklarını söyledi. Kapadokya halkından kampa katılan sanatçılara destek istediklerini ifade eden Kadak, "Burada Rusya, İtalya, Bulgaristan gibi ülkelerden sanatçılar var. Bu sanatçılarımız Kapadokya'yı eserlerine yansıtacak. Bizim bölge halkından isteğimiz, onları yalnız bırakmamaları" dedi.

Kampa Amarika'dan katılan resim sanatçısı Rashelle Raos ise ilk kez geldiği Kapadokya bölgesinden çok etkilendiğini ve bölgenin sanatsal çalışmalar için çok müsait olduğunu ifade etti. Raos, "Burada insana müthiş bir ilham geliyor. Çok büyüleyici bir bölge. Türkiye'de olmaktan ve Kapadokya'yı görmekten dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı'na katılan sanatçılar tarafından yapılan eserler 9 Haziran 2008 tarihinde Uçhisar Karlık Evi'nde açılacak olan sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 11:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?