6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Kapadokya Sanat Kampı başladı

Bu yıl 4.'sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı, Nevşehir'in Uçhisar beldesinde başladı. Kampa 13 ülkeden, 30 sanatçı katılıyor. 

Organizasyonunu ve ev sahipliğini Karlık Evi'nin üstlendiği Kapadokya Sanat Kampı'na resim, grafik, heykel ve ebru sanatçıları katılıyor. 10 Haziran'daki sergi açılışına kadar devam edecek olan sanat kampında farklı ülkelerden sanatçılar bir araya getirilerek, Kapadokya'da kültürel ve sanatsal etkinliklerin artırılması amaçlanıyor.
 
Kamp lideri ressam Ekrem Kadak, böyle kampların farklı ülkelerde yaşayan sanatçıların kültür alışverişi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, kampa katılan sanatçıların Kapadokya bölgesine hayran kaldıklarını söyledi. Kapadokya halkından kampa katılan sanatçılara destek istediklerini söyleyen Kadak, "Burada Brezilya, Kuveyt, Romanya, Japonya gibi ülkelerden sanatçılar var. Bu sanatçılarımız Kapadokya'yı eserlerine yansıtacak. Bizim bölge halkımızdan isteğimiz, onları yalnız bırakmamaları. Sanatçılarımız bölgeyi gezip görmenin yanında bölge insanlarını da tanımak istiyor" dedi. 

Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı'na katılan sanatçılar tarafından yapılan eserler 10 Haziran 2007 tarihinde Uçhisar Karlık Evi'nde açılacak olan sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 13:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?