4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kapadokya sanat kampı sona erdi

ULUSLARARASI KAPADOKYA SANAT KAMPI SONA ERDİ

Kapadokya bölgesinde sanatsal etkinliklerin yoğunlaştırılması amacıyla bu yıl 7.'si düzenlenen 'Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı' yapılan eserlerin sergilenmesi ile sona erdi.

Nevşehir'in Uçhisar beldesinde bu yıl 7.'si gerçekleştirilen ve 17 ülkeden 28 sanatçının katıldığı Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı sona erdi. Kampa katılan sanatçıların, bir hafta boyunca yaptıkları resim, heykel ve grafik çalışmaları düzenlenen bir koktey ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kampın son gününde açılan sergiyi gezenler arasında Nevşehir Vali Yardımcısıları Ruhi Paker ve Vural Demirtaş, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, bazı daire müdürleri ve çok sayıda sanatsever vardı.

Uçhisar Karlıkevi Müdürü Gülhan Cildan, bu yıl 7.'sini gerçekleştirdikleri Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı ile Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelerden güzel sanatların değişik kollarında çalışma yapan sanatçıları bir araya getirip kültür tarihinin beşiği Kapadokya'nın tanıtımını yapmayı hedeflediklerini söyledi. Cildan, "Dünyanın farklı 17 ülkesinden gelen 28 sanatçı, bir hafta boyunca hem bölgenin tarihi ve turistik güzelliklerini gezdi hem de peribacaları arasında sanatsal çalışmalar yaptı. Konuğumuz olan sanatçılar kamptan son derece memnun ayrılıyor. Bu sayede bizlerde hem bölgedeki sanatsal çalışmalara katkı sağlamış hem de sanatçılar aracılığıyla yurt dışında bölgemizin tanıtımını sağlamış olduk." dedi.

ULUSLARARASI KAPADOKYA SANAT KAMPI SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 12:28:00
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 12:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?