3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kapadokya Sanat Kampı sona erdi

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bu yıl 6.'sı düzenlediği Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı sona erdi.

6. Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı'na Türkiye'nin yanı sıra Kosova, Rusya, Bulgaristan, İtalya, İspanya, Yunanistan, Azerbaycan ve Özbekistan'dan 24 resim, seramik ve grafik sanatçısı katıldı.

Kapadokya bölgesinin en önemli seyir noktası ve kültürel değerlerini barındıran Uçhisar beldesinin farklı birimlerinde 24 sanatçının 10 gün boyunca gerçek ve hayal güçlerini bütünleştirdikleri eserler, Karlık Evi'nde düzenlenen bir kokteyl ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tanıtım kokteylinde bir konuşma yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, değişik ülkelerden sanatın evrenselliği etrafında birikimlerini ortaya konulduğu Kapadokya Uluslararası Sanat Kampı'nın bundan sonraki yıllarda daha da geliştirilerek, daha fazla sanatçıyı kucaklayacak bir potansiyele ulaşmasını arzu ettiklerini söyledi. Başkan Ünver, kültür ve tarihi değerlerin bir arada bulunduğu bölgede, bu tür etkinliklerin yoğunlaştırılması ile birlikte büyük bir sanat merkezine dönüşeceğine inandığını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından 6. Kapadokya Uluslararası Sanat Kampı'na katılan sanatçılara Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından Avanos çamurundan yapılı işlemeli Hitit Anforası hediye edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 13:08:46
Güncelleme :30 Haziran 2009 Salı 13:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?