5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kapadokya tıklım tıklım!

KAPADOKYA'DA DOLULUK ORANI YÜZDE 99'A ULAŞTI

Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan Kapadokya bölgesindeki turizm hareketliliğinin son yılların en yüksek düzeyinde olduğu belirtildi.

Ciddi bir turist yelpazesinin son yıllarda meydana geldiği bölgede halen turistik konaklama tesislerinde yüzde 99 lara ulaşan bir doluluk yaşandığı bildirildi.

Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, yaptığı açıklamada, 2010 turizm sezonunun ikinci döneminin de oldukça hareketli geçmesinin beklendiğini belirtti. Ülke ve bölge olarak yapılan tanıtımın meyvesinin alındığını dile getiren Demir " Kapadokya destinasyonunuzda şu anda ciddi manada doluluk devam etmektedir.. Yılın ikinci bölümünün de çok güzel geçeceği düşüncesindeyiz.Şu ana kadar olumsuz hiçbir şey yok. Geçtiğimiz yıl ve bu yılbaşından itibaren ülke ve bölge olarak yaptığımız tanıtımlar meyvelerini vermeye başladı. Şu anda ciddi manada bir doluluk sağlandı ve yüzde 99 doluluk oranını yakalamış durumdayız. Bu aydan sonra 2 aylık bir düşüş olacaktır ama her yıl yaşadığımız rutin bir olay. Bunu kayıp olarak görmemek lazım. Müthiş güzel bir sezon geçiriyoruz diyebiliriz" dedi.

Kapadokya bölgesinin artık önemli bir turist yelpazesini yakaladığını vurgulayan Demir, "Bölgeye gelen turistlerin ülkelerine baktığımız zaman bir takım kısır döngü içerisinde değiliz. Almanya bölgede tekrar hızlanmaya başladı, Fransa ağırlık kazanıyor, İtalya, İspanya, Malezya, Uzak Doğu, Güney Amerika gibi ciddi bir turist yelpazesine sahibiz. Bunun önemi kriz günlerinde anlaşılıyor. Örneğin şu anda İsrail ile bir kriz yaşıyoruz ve Marmaris bölgesi kan ağlamaya başladı. Çünkü oraya gelen turistlerin büyük bölümü İsraillilerdi. Şu anda bunun yerine alternatif koyamıyorlar. Ama bizde tam tersi o kadar milliyet çoğaldı ki artık birindeki bir aksama, bizi o kadar üzmeyecek. Onun için tanıtımlarda ülkesel farklılıklara önem vermeye çalışıyorduk ve de doğru yaptığımız ortada" şeklinde konuştu.

KAPTİD Genel Sekreteri Demir, Rusya Federasyonuna yönelik turizm hareketliliği yönünde dini grupların bölgeye çekilmesinin en önemli temel değer olduğu düşüncesini taşıdıklarını belirterek "Rusya Federasyonu turistleri konusunda gerçekçi olmalıyız. Antalya gibi bir potansiyel veya onun onda biri kadar bir potansiyel bekliyorsak bir yanılgı içerisine gireriz. Eğlence, deniz, kum ve güneş için gelen Rus turistleri bizim burada mutlu etme şansımız yok. Biz eğlence destinasyonuyuz diyemeyiz, bölgemiz daha çok kültür destinasyonu. Kültür bölgesi olarak hedefimiz Rusya Federasyonu'ndaki dini grupları bölgemize çekmek. Geçtiğimiz dönemlerde bir sıkıntı yaşadık ancak şu an yeniden tanıtıma ağırlık vererek dini grupları bölgeye çekmeye çalışacağız" diye konuştu.

KAPADOKYA'DA DOLULUK ORANI YÜZDE 99'A ULAŞTI
KAPADOKYA'DA DOLULUK ORANI YÜZDE 99'A ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 14:02:02
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 14:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?