4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kapadokya yılbaşında öksüz kaldı

Kapadokya bölgesindeki turistik tesisler, yılbaşı nedeniyle beklenen doluluk oranını yakalayamadı.

Bölgeye yabancı turistlerin ilgisi Türklere göre daha fazla olurken, doluluk oranının yüzde 60 seviyesinde kaldığı belirtildi.

Kapadokya Turistik Tesis İşletmecileri Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, yaptığı açıklamada, peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesinde haftalar öncesinden yılbaşı hazırlıklarına başlayan turistik tesislerde doluluk oranının yüzde 60 seviyesinde olduğunu söyledi.

Bölgeye kış aylarında özellikle Uzak Doğulu ve ABD'li turistlerin büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Demir, yerli turistlerden ise yılbaşı tatili için bekledikleri rezervasyonları alamadıklarını açıkladı.

Ekonomik krizin de bunda etkili olduğunu ifade eden Demir, "Hiç kimsenin inkar edemeyeceği ekonomik krizin yanı sıra yılbaşı tatilinin hafta içine denk gelmesi yerli tatilcilerin az olmasının en önemli sebebi. Bölgede yeni yıla girecek az sayıda yerli turist olmasına karşın ciddi bir yabancı turist müşterimiz var. Özellikle kış aylarının müdavimi Uzak Doğulu ve ABD'li turistler tesisleri ayakta tutacak" dedi.

KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, bölgede yılbaşı gala programı düzenleyen 4 ve 5 yıldızlı otellerde kişi başı ücretin 150 ila 300 YTL arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 17:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?