3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kapadokya'da bahar bereketi

Kapadokya'nın en önemli turizm merkezlerinden olan Uçhisar beldesindeki kayadan oyma Butik Otel ve pansiyonlarda, 15 Haziran 2008 tarihine kadar tüm rezervasyonlar doldu.

Uçhisar belediye başkanı Mustafa Zuhal, tarihi Uçhisar Kalesi ve peribacaları ile ünlü beldelerinde bulunan kayadan oyma Butik Otel ve pansiyonlara son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gsterdiğini söyledi.

Bin 200 yatak kapasitesi bulunan beldelerindeki otel ve pansiyonlarda, 15 Haziran 2008 tarihine kadar yüzde 100 doluluk oranının yakalandığını kaydeden Zuhal, bunun bölge turizmi için oldukça sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

Zuhal, "Beldemizde bulunan kayadan oyma Butik Otel ve Pansiyonların sayısı her geçen yıl artıyor. Oldukça kaliteli bir yatak kapasitesine sahip bulunuyoruz. Bununla birlikte gerek beldemizi ziyaret eden ve gerekse de burada konaklamak isteyen turistlerin sayısı artıyor. Zaten turizm de bir marka olan Uçhisar, öyle inanıyorum ki yakın bir gelecekte adından daha fazla söz ettirecek" dedi.

Beldelerinde doğal doku ile kayadan oyma Butik Otel ve pansiyonlar da, internet, jakuzi, şömine gibi her türlü konforu bulmanın mümkün olduğunu söyleyen Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, buralardaki konaklama bedellerinin ise 100 euro ile 800 euro arasında değiştiğini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 15:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Necmi UZUN IP: 88.226.21.xxx Tarih : 7.05.2008 10:59:17

Uçhisara niçin göz dikildiğini herkes bu haberi okuyuca anlıyacaktır. Sayın yetkililer lütfen Uçhisarı bizlere bırakın...