4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kapadokya'da bayram bereketi

Kapadokya bölgesindeki turistik tesislerde Ramazan Bayramına haftalar kala doluluk oranının yüzde 80 seviyesine ulaştığı bildirildi.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinin başında gelen Kapadokya bölgesinin her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını söyledi.

Peribacaları ile ünlü bölgeye yabancı turistlerin yanı sıra son yıllarda yerli turistlerinde çok fazla ilgi göstermeye başladığını ifade eden Demir, özellikle resmi ve dini bayram tatillilerinde Kapadokya'nın Türk tatilcilerin en gözde mekanlarından biri haline geldiğini kaydetti.

20 Eylül 2009 tarihinde başlayacak olan Ramazan Bayramına haftalar kala özellikle yabancı turistlerin ilgisi nedeniyle Kapadokya'daki turistik tesislerde doluluk oranının şimdiden yüzde 80 seviyesine ulaştığını vurgulayan Nazif Demir, bayram tatilini Kapadokya'da peribacaları arasında geçirmek isteyen tatilcileri erken rezervasyon yaptırmaları konusunda uyardı.

Bölge için yabancı seyahat acentelerinin aylar öncesinde yaptığı rezervasyonlar nedeniyle bayrama haftalar kala böyle bir doluluk oranı yakalandığını ifade eden Demir, bayram tatilinde bölgede ağırlıklı olarak İspanyol, İtalyan, ABD'li ve Portekizli turistlerin bulunacağını belirten Demir, "Son yıllarda bölgeye yerli ve yabancı turistlerin artan ilgisi ile doluluk oranlarımız oldukça iyi durumda. Ramazan Bayramı tatiline denk gelen zaman dilimi için yabancı seyahat acentelerince aylar öncesinde yapılan rezervasyonlar var. Bunlarla zaten bölge şimdiden yüzde 80 doluluğa ulaştı. Bu nedenle yerli turistlerin biraz ellerini çabuk tutarak rezervasyonlarını yaptırmaları gerekiyor" dedi.

Bayram tatillerini Kapadokya'da geçirecek olan yerli turistler için acentaların çeşitli tur programları hazırladığını ifade eden KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, bu turlar sayesinde gündüzleri bölgedeki müze ve ören yerlerini ziyaret edecek olan tatilcilerin akşamları ise yer altı eğlence merkezlerinde gerçekleştirilen Türk Gecelerine katılabileceklerini kaydetti.

Bölgedeki eşsiz güzellikteki vadileri, tatilcilerin tercihlerine göre at sırtında veya yürüyerek keşfedebileceklerini işaret eden Demir, ayrıca dünyada sıcak hava balon turlarının düzenlendiği en gözde 3 mekandan birisinin Kapadokya olduğunu hatırlattı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 13:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?