4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kapadokya'da bayram bereketi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bayram tatili nedeniyle konaklama tesislerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Yabancı turistlerin yanı sıra yerli tatilcilerin de ilgisini çeken Kapadokya'da 9 günlük bayram tatili için otantik mekanlarda bölgenin doğal güzellikleri eşliğinde farklı tatil seçenekleri sunuluyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yaptığı açıklamada, Kapadokya'nın önemli turizm merkezlerinden Göreme Beldesinde özellikle peri bacalarından dönüştürme pansiyon ve butik otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını bildirdi.

Bölgede daha önce yüzde 80 civarında olan doluluk oranının Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasından sonra arttığını ifade eden Durmaz, bayram tatilini yurt içinde geçirmek isteyenlere Kapadokya'daki konaklama ve eğlence tesislerinde çok alternatifli programlar düzenlendiğini kaydetti.

Tatil için Kapadokya'yı tercih eden ziyaretçilere, peri bacalarının otantik atmosferi ile teknolojik imkanların bir arada sunulduğunu bildiren Durmaz, şunları söyledi:

''Peri bacalarından dönüştürme butik oteller ve pansiyonlarda jakuzi, internet bağlantılı bilgisayar, bar, uydu alıcılı televizyon ve kahve makineleri gibi hizmetler, 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Böylece ziyaretçiler peri bacalarının otantik ortamında yörenin kültürel zenginliklerini yakından tanırken, diğer taraftan teknolojinin getirdiği konfordan da geri kalmıyorlar.

Ayrıca bayram tatili için Göreme'yi tercih eden turistler, 4 Ekimde başlayacak Göreme Kültür ve Sanat Etkinlikleri'ni de izleyebilecek. Etkinlikler kapsamında geleneksel yemek yarışmaları düzenlenecek, konserler verilecek. Tatil için Kapadokya'ya gelecek tatilciler de isterlerse bu etkinliklere de katılabilecekler.''

Bölgedeki peri bacasından dönüştürme pansiyonlarda gecelik konaklama ücretinin 80-200 avro arasında olduğunu bildiren Durmaz, peri bacasından dönüştürme veya kayadan oyma otellerde ise konaklama ücretinin 250 avrodan başlayarak 3 bin avroya kadar çıkabildiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde termal turizme yönelik konaklama tesislerinde de doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı bildirildi. 

Boş yer kalmadı

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, ilçedeki 5 yıldızlı oteller dahil olmak üzere tüm yıldızlı otel ve pansiyonların tamamının 9 günlük bayram tatili nedeniyle dolduğunu, çoğu vatandaşın yer bulmakta sıkıntı çektiğini söyledi.

İlçedeki turistik tesislerin farklı eğlence paketleri hazırladığını belirten Çelik, rezervasyonların 20 gün öncesinden dolmaya başladığını hatırlatarak, bu durumun ilçedeki turistik tesislerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 16:48:05
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 16:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?