6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Kapadokya'da bayram coşkusu

Kurban Bayramı tatili öncesinde Kapadokya bölgesindeki turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 70 seviyesine ulaştı. Turizmciler bayram tatillerini bölgede geçirmek isteyen tatilcilerin kısa sürede rezervasyonlarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, Kapadokya bölgesinin, ilginç jeolojik yapısının yanı sıra, peribacaları, peribacalarına oyulan yerleşim yerleri, yeraltı şehirleri, kaya kiliseleri ve diğer güzellikleri ile yeryüzündeki ender doğal ve kültürel merkezler arasında yer aldığını söyledi. Bu özellikleri ile Kapadokya'nın Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistlerin de en gözde tatil merkezleri arasında bulunduğunu ifade eden Demir, Kurban Bayramı tatili içinde yerli turistlerin en çok ilgi gösterdikleri merkezlerin başında Kapadokya'nın geldiğini kaydetti.4 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde 20 bin yatak kapasitesine sahip olan Kapadokya'daki turistik tesislerde doluluk oranının yüzde 70 seviyesine ulaştığını belirten Nazif Demir, önümüzdeki hafta içinde rezervasyonların yüzde 90 seviyesine ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

Kapadokya için satılan tur paketlerine bu bayram Erciyes Kayak Merkezi'nin de eklendiğini ve bunun da yerli turistlerin bölgeye olan ilgisini arttırdığına dikkat çeken Demir, "Kurban Bayramı tatili için özellikle bu yıl yurt dışı tur paketleri ile birlikte kar yağışı nedeniyle kayak merkezleri oldukça rağbet görüyor. Bunun yanında kültür turizmine ilgi duyan tatilciler için Kapadokya bulunmaz bir fırsat. Bölgenin aynı zamanda Erciyes Kayak Merkezi'ne oldukça yakın olması burayı tercih edecek olan tatilciler için bir şans. Tur paketlerine bu nedenle Erciyes'te dahil edildi. Bayram süresince bölgede kalacak olan misafirlerimiz eşsiz güzellikteki peribacalarını gezmenin yanında günü birlik Erciyes Kayak Merkezi'ne giderek kayak da yapabilecekler" dedi.

Kurban Bayramı tatili için satılan 3 günlük Kapadokya tur paketlerinin 300 YTL ila bin YTL arasında değiştiğini aktaran KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, bölgeye gelmek isteyen yerli turistlerin erken rezervasyon yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 17:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?