3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kapadokya'da bayram izdihamı

Ramazan Bayramı tatili için yerli turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında gelen Kapadokya bölgesindeki otellerde doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaşırken, tatilciler müze ve ören yerlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili yerli turistleri tatil merkezlerine yöneltti. Sonbahar'da henüz kayak merkezlerinin karla tanışmaması nedeniyle turistlerin en çok rağbet ettikleri merkez Kapadokya oldu. Doğa harikası peribacaları ile süslü bölgedeki turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaşırken, bölge turizmcileri yaşanan doluluk oranından oldukça memnun.

Bölgeye başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere yurdun çeşitli illerinden bayram tatilini geçirmek için gelen turistler Göreme, Ürgüp, Uçhisar ve Avanos gibi turistik merkezlerde bulunan müze ve ören yerlerini gezerken, akşamları ise kayadan oyma restoranda düzenlenen Türk gecelerine katılarak eğleniyor.

Tercihlerini Kapadokya'dan yana kullanan turistler, bölgenin büyüleyici yapısından oldukça etkilendiklerini belirtirken, burası hakkında yeterli tanıtımın yapılmamasından yakınıyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 11:40:09
Güncelleme :30 Eylül 2008 Salı 11:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.107.xxx Tarih : 30.09.2008 23:41:50

yerli ve yabancı misafirlere hoş geldiniz derim ama malesef bayram arifesindeki toz ve çamur yoğunluğuna iyi not vermişlerdir??nevşehir ürgüp arası yol rezalet.böyle bir çalışma tarihte görülmemiştir..AB..ye böyle bu şartlarda giremeyiz herhalde yabancı basın haftalardır çekiyor yöneticiler izliyor ama kimse ses çıkarıpta yolu tazdan bir sulayan çımadıııı??*