5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kapadokya'da buluştular

AK PARTİ'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI KAPADOKYA'DA BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye'nin demokratikleşmesinin sağlanması ile başta terör olmak üzere azınlık ve inanç grupları ile ekonomik manada sorunların tamamen aşılacağını söyledi.

Tanrıverdi, Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde AK Parti'li belediye başkanları ile bir araya geldi. AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut'un yanı sıra AK Parti'li belediye başkanlarının katıldığı toplantının açılışında konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yerel yönetimler olarak yapılan çalışmaların gözden geçirilmesi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunma ve geleceğe yönelik perspektif çizme adına bu tip toplantılar düzenlendiğini kaydetti. Yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olarak değerlendirildiğini söyleyen Tanrıverdi, gelecek bin yılın en önemli dinamiği olarak şehirlerin gelişmesi ve değişiminin insan odaklı hizmet anlayışı ile mümkün olduğunu vurguladı.

AK Parti'nin 2004 ve 2009 Mahalli idareler seçimlerinde halkın büyük teveccühü ile yerel yönetimlerde etkin bir şekilde görev aldığını ifade eden Tanrıverdi, "Gerek bu gününün yaşanılan marka ve vizyonu olan şehirlerinin oluşturulması ve gerekse de geleceğin kentlerinin oluşturulmasında izlenilen politikanın halk tarafından benimsenmesi ile AK Parti'li belediyeler yeniden işbaşındadır. Ülke genelindeki 2 bin 949 belediyenin bin 505'i AK Parti'li başkanlar tarafından idare edilmektedir" dedi.

Demokrasinin ana beşik noktası ve kılcal damarı olarak da ele aldıkları yerel yönetimlere büyük bir önem verdiklerini anlatan Tanrıverdi, bugüne kadar Büyükşehir Belediyeleri, Mahalli İdareler Birliği, Belediyeler Kanunu, İl Özel İdare ve Belediye Gelirleri Kanunu gibi birçok yasal düzenlemeye gidildiğini söyledi. Yerel yönetim olmadan genel yönetim olamayacağı görüşünden hareket ettiklerini vurgulayan Tanrıverdi, hazırlık çalışmaları tamamlanan Köy Kanunu'nun da önümüzdeki günlerde TBMM'de ele alınacağını belirtti. Tanrıverdi, "Belediyeler, İl Özel İdareleri ve köyler yerel yönetimlerinin üçlü sacayağını oluştururlar. Köy Kanunu ile ilgili gerekli hazırlıklar tamamlandı. Bu kanunla köyler ve köyün idarecisi konumundaki köy muhtarları daha etkin ve verimli bir çalışma ortaya koyar hale getirileceklerdir" diye konuştu.

Tanrıverdi, Türkiye'de gerçek demokrasinin hakim kılınması adına bir devlet projesi olarak ele aldıkları demokratik açılımın büyük bir zorunluluk olduğunun altını çizerek, "Demokratik açılış bir zarurettir, gerçek demokrasi ile buluşmamız büyük bir zorunluluk haline gelmiştir. Sadece terör için bu güne kadar ayrılan kaynak 300 milyar dolar düzeyindedir. Bu rakamlarda 120 tane Atatürk Barajı yapılabiliyor ve GAP projesi hayata geçirilebiliyor. GAP'ın ise hayata geçmesi demek, ülke genelinde toplam 3,5 milyon insanın iş sahibi olması demek. Zaten ülkedeki işsizlik oranını da ciddi manada karşılayan bir rakam bu şekilde çözüme kavuşuyor. Türkiye artık gerek terör, gerek ekonomik, gerek etnik ve inanç gruplarına yönelik sorunlarını çözmek zorundadır. Bunun da tek temel noktası ülkenin demokratikleşmesinden geçmektedir. Demokratikleşme bu ülke için bir reçete bir anahtardır. Böylelikle mafya, çeke, yolsuzluk ve hırsızlıktan kurtulma imkanı doğacaktır. AK Parti olarak biz gelecek seçimi değil, gelecek nesilleri düşünerek hareket ediyoruz" dedi.

Anayasa'da yapılan değişikliklerin de ülkenin demokratikleşmesi adına vazgeçilmez bir önem taşıdığını kaydeden Tanrıverdi, hazırlanan yeni anayasa paketi ile yaşam standardının artırılacağını, işçi, memur ve emeklilere yeni haklar getirildiğini ve çocuklar, kadınlar, şehit ailelerinin geride bıraktığı dul ve yetimlerle, kimi iktidarların lüzum gördükçe topladığı ekonomik ve sosyal konseyin de artık anayasal güvenceye alındığını ifade etti.

AK PARTİ'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI KAPADOKYA'DA BİR ARAYA GELDİ
AK PARTİ'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI KAPADOKYA'DA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 17:48:05
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 19:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?