5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kapadokya'da fotoğraf şenliği

KAPADOKYA'DA FOTOĞRAF ŞENLİĞİ

Kapadokya'da PhotoWorld Dergisi Temsilciliği ve Gülşehir Belediyesi işbirliği ile Kapadokya Fotoğraf Şenliği yapıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Kapadokya Fotoğraf Şenliğine yurdun dört bir yanından fotoğraf meraklıları katıldı.

Üç gün süren Fotoğraf Şenliğinin ilk gününde fotoğraf sanatçıları Nevşehir'in, mantar şeklindeki peribacaları ile ünlü Gülşehir ilçesindeki Açıksaray'da bir araya geldi.

Fotoğraf meraklıları buradaki mantar şeklindeki peribacalarını objektiflerine yansıtırken, Fotoğraf Şenliği boyunca Kapadokya'nın tarihi ve turistik merkezleri gezildi, balon turu düzenlendi, fotoğraf üzerine söyleşiler ve gösteriler yapıldı.

PhotoWorld Dergisi Nevşehir Temsilcisi Ömer Durmuş Saltık gelecek yıllarda daha büyük ve geniş katılımlı Fotoğraf Şenlikleri düzenleyeceklerini ve bunu geleneksel hale getireceklerini bildirdi.

Fotoğraf Şenliğinin bu yıl ilkini düzenlediklerini belirten Saltık, şenliğin yurt genelinden yaklaşık 300 fotoğraf meraklısının katılımı ile gerçekleştirildiğini kaydetti.

Fotoğraf Şenliğinin düzenlenmesinde destek sağlayan Gülşehir İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Dursun ise sanatsal faaliyetlerin hem Kapadokya'nın hem de ilçenin tanıtımında büyük rol oynadığını söyledi.

Gerçekleştirilen Fotoğraf Şenliği sayesinde bir çok fotoğraf sanatçısının Kapadokya'nın birbirinden güzel anını objektiflerine yansıtma imkanı bulduğunu ifade eden Dursun, geleneksel hale getirilmesi planlan şenliğe ve her türlü sanatsal faaliyete destek vermeye her zaman hazır olduklarının dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:47:05
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 23:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?