4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kapadokya'da fotoğraf yarışması

Nevşehir Belediyesi, Kapadokya bölgesinin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla ‘1. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması’ düzenleyeceği bildirildi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile düzenlenen yarışmaya katılacakların eserlerini 6 Ekim 2008 tarihine kadar Nevşehir Belediyesi Paşa Konağı'na teslim edebilecekleri belirtildi.

Nevşehir Belediyesi, Kapadokya'nın ulusal düzeyde tanınmasını sağlamak, fiziki yapısını,doğal ve tarihi zenginliklerini fotoğrafçı gözüyle yansıtmak, belgelemek ve aynı zamanda da fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. "En Güzel Kapadokya Fotoğrafları" adı altında ‘1. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması’na her yaş grubundakiler ile amatör ve profesyonel tüm sanatçılar katılabilecekler. Renkli ve siyah-beyaz baskı eserlerle yarışmaya katılabileceği ifade edilirken, en az 5 ve en çok 10 eserle başvuruların yapabileceği belirtildi.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Nihal Kafalı, Fotoğraf Dergisi Yayın Yönetmeni Nadir Ede, Gazeteci-Fotoğrafçı Metin Yıldırım, fotoğraf sanatçıları Süha Derbent, Sıtkı Fırat ve Halim Kulaksız'ın yanı sıra Arkeolog Murat Gülyaz'ın seçici kurul üyesi olarak katılacağı ‘1. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması’nın sonuçlar ise 20 Ekim 2008 tarihinde açıklanacak. Yarışmada birinci gelecek eser sahibine CANON EOS 400 D digital fotoğraf makinesi, ikinciye CANON EOS 350 D digital fotoğraf makinesi ve üçüncü olacak eser sahibine de CANON EOS 350 digital fotoğraf makinesi verilecek.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 16:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?