4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kapadokya'da Hatti'ce Sergisi

Ressam Hatice Kılıçarslan, 'Kapadokya'da Hatti'ce Resim Sergisi' adını verdiği 6. kişisel sergisini Nevşehir'in Uçhisar beldesinde açtı.İzmir Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Bilimler Merzunu olmasına karşın genç yaşlarda sanat ve tarihe olan merakı ile birlikte resim yapmaya başlayan Ressam Hatice Kılıçarslan, Anadolu uygarlıklarındaki yaşamı anlattığı 6. kişisel sergisinin Nevşehir'in Uçhisar beldesinde bulunan Karlık Evi'nde açtı.

Açılışına Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü'nün yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı sergide, Akrelik tekniği ile yaptığı 27 tablosunu sergileyen Hatice Kılıçarslan, sergisine 'Kapadokya'da Hatti'ce Resim Sergisi' adını verdi.

Kılıçarslan, "Kapadokya gerçekten sanat için çok özel bir bölge. Buraya Karlık Evi'nin daveti üzerine geldim ve eserlerim ile adeta bütünleşti. Kapadokya'da da 3 bin 500 yıl önce ilk yaşayan insanlar Hititler ve bende bu dönemin insanlarının yaşam tarzlarını insanlara resimlerim ile anlatmaya çalışıyoruz" dedi. Hatice Kılıçarslan'ın sergisi bir hafta süre ile açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 11:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?