6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Kapadokya'da 'Papa' umudu

Kapadokya Bölgesi'ndeki turizmciler, Papa'nın Türkiye ziyaretinin Kapadokya Bölgesi'ne gelen turist sayısında büyük bir artışa neden olacağını düşündüklerini belirtti.
 
Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, Hıristiyan aleminin ruhani lideri Papa 16. Benedict'in Kasım ayı içerisinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin Türk turizmini olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Papa'nın Efes ve Ayasofya'ya yaptığı olumlu gezilerin ardından kültür turizmi için Türkiye'yi seçen yabancı turist sayısında 2007 yılında önemli oranda artış yaşanacağını kaydeden Demir, bundan da en çok Efes ve Kapadokya'nın faydalanacağını söyledi.
 
2007 yılında Kapadokya Bölgesi'ne gelen İspanyol ve İtalyan turist sayısında yüzde 15'lere ulaşan bir artış beklendiğini kaydeden Nazif Demir, "Papa'nın Türkiye'yi ziyareti ve ziyaretin herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadan tamamlanması ülkemiz açısından olumlu sonuçlar doğuracak. Bu anlamda 2007 yılında Türkiye'de ve bölgemizde turist sayısında gözle görülür bir artış olmasını bekliyoruz. Bölgemiz Hıristiyan aleminin önemli inanç merkezlerinden biri. Bölgemizde bulunan doğa harikası peribacaları ve kayadan oyma dinsel merkezlerin yanı sıra çok sayıdaki kilise yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 13:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem calan IP: 88.254.209.xxx Tarih : 9.01.2007 10:26:27
gerçekler bence papa capadokyaya gelmeliydi.çünkü kadadokyadaki tarihi kiliseler ve müzelerin herkesğin ilgisini çekeceginden eminim.ama olmadı.türküyenin papalara degil yeterince tanınmaya ve ülkenin güzelikler5ini yasıtılması iyliginedir