6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Kapadokya'da uluslararası sanat kampı

Nevşehir'in Uçhisar beldesinde bu yıl 4.'sü düzenlenen Uluslararası Uçhisar Kapadokya Sanat Kampı, 14 ayrı ülkeden 30 sanatçıyı buluşturdu. Bir mağara içerisinde çalışan sanatçılar, eserlerini 21 Nisan'da sergileyecek. 

Uçhisar Belediyesi'nce; aralarında Türkiye, Hollanda, İtalya, Fransa, Almanya, Kolombiya ve Arjantin'in de yer aldığı 14 farklı ülkeden 30 resim, seramik ve heykel sanatçısının katılımıyla düzenlenen 4. Uluslararası Uçhisar Kapadokya Sanat Kampı başladı. Tarihi Uçhisar Kalesi altındaki mağarada çalışan sanatçılar, çalışmalarını 2 hafta boyunca sürdürecek ve eserlerini Turizm Haftası etkinlikleri içerisinde düzenlenecek olan sergide sanatseverlerin beğenisine sunacak. 

Sanat kampına katılan Fransız Ressamlar Florent Moginot ve Jean Pierr Lefevre, Kapadokya'nın eşsiz manzarası ve kültürel zenginlikleri ile sanatçılar için eşsiz bir mekan olduğunu belirterek, burada hem Türk hem de diğer ülkelerden gelen sanatçılarla keyifli bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 

Türk sanatçılar ise bu gibi organizasyonlar sayesinde yabancı sanatçılarla kültürel bir yakınlaşmanın sağlandığını ifade ederek, Anadolu'da böyle kampların gerçekleştirilmesinin, bölgedeki kültürel ve sanatsal çalışmalara katkı sağlayacağı görüşünü savundu.
iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 15:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?