3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kapadokya'nın asıl sorunu su!

Nevşehir Göreme Belde Belediye Başkanı Fevzi Günal, Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir ve yöresinde yaşanan en büyük sorunun su sorunu öne sürerek, bu soruna en kısa sürede köklü bir çözüm yolu bulunmasının, özellikle yerel seçimlerden sonra göreve gelecek olan belediye başkanlarının önceliği olması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden iki dönemdir belediye başkanlığı görevinde bulunan ve yeniden aday olmayan Günal, Kapadokya bölgesinin turizm anlamında çeşitli sorunlarının bulunduğunu, ancak yaşamsal önem taşıyan asıl sorununun su olduğunu ileri sürdü.

Göreme Belediyesi olarak son 10 yıl içerisinde yaptıkları çalışmalarla beldenin en az 10 yıl sorun yaşamayacak bir hale geldiğini kaydeden Göreme Belediye Başkanı Günal, "Biz Göreme'de su konusuna büyük önem verdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmalarda ileriki yakın zamanda da beldemizde su sorununun yaşanmaması için çalışmalarda bulunduk. 10 yıla yetecek suyumuz var. Ama bölgemiz geneline baktığımızda birçok yerleşim merkezinin su sorunuyla boğuştuğunu biliyoruz. Bu nedenle Nevşehir ve yöresindeki belediyeler ve yöneticiler bir araya gelip bu soruna uzun vadeli bir çözüm planı üretmeliler. Bence turizmden önce bölgemizde yaşamsal öneme sahip su sorunu çözüme kavuşturulmalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 11:48:35
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 11:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?