6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Kapadokya'ya gelen turist sayısı artıyor

Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısındaki artış sürüyor. Bölgeyi bu yılın ilk 5 ayında 585 bin turistin gezdiği belirtilirken, Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, bu yıl turist sayısında büyük bir artış beklendiğini kaydetti. 

Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kapadokya'da turistlerin ziyaretine açık bulundurulan başta Göreme Açıkhava Müzesi olmak üzere, Gülşehir Açıksaray ören yeri, Zelve ören yeri, Hacıbektaş Veli, Nevşehir ve Ürgüp Müzeleri, Karanlık, St. Jean, El Nazar ve Çavuşin Kiliseleri ile Kaymaklı, Derinkuyu, Özkonak ve Tatlarin yeraltı şehirlerini 2007 yılının ilk 5 ayında 263 bin 297'si yerli, 322 bin 62'si de yabancı olmak üzere toplam 585 bin 359 turist ziyaret etti. 

Bölgedeki müze ve ören yerlerini geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 341 bin 796'sı yerli, 234 bin 3'ü de yabancı olmak üzere toplam 575 bin 803 turist gezmişti. 

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Kapadokya'yı ziyaret eden turist sayısında bu yıl ile birlikte büyük bir patlama beklediklerini söyledi. Hacımustafaoğlu, bölgeyi her yıl yaklaşık 2 milyon turistin ziyaret ettiğini, Kapadokya gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir bölge için bu rakamın oldukça az olduğunu kaydetti. Bölgeye özellikle Rus ve Çinli turistleri çekebilmek amacıyla tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini vurgulayan Hacımustafaoğlu, "Bu bölgede bulunan kayadan oyma dinsel merkezler, eşsiz güzellikteki vadiler ve doğa harikası peribacaları dünyada başka bir yerde yok. O nedenle bu önemli turizm bölgemizi tüm dünyaya en iyi şekilde tanıtmak zorundayız. Gerek Rusya ve Çin'de katıldığımız fuarlar gerekse her 2 ülkeden ağırladığımız misafirler ile buraya Rus ve Çinli turist çekmeye çaba gösteriyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 13:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?