4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Kapadokya'ya Koreli ilgisi

KAPADOKYA bölgesine gelen Koreli turist sayısında son dönemlerde artış olduğu bildirildi.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, kış aylarında Kapadokya'yı ziyaret eden Koreli turistlerin sayınının Japonlar'ı geçtiğini söyledi. Durmaz, Koreli turistlerin bölgede daha çok, Peribacaları'nın yoğunlukta bulunduğu Göreme'yi ziyaret ettiklerini kaydetti.

Koreli turistlerin modern, yıldızlı oteller yerine, kayadan oyma pansiyonlarda konaklamayı tercih ettiklerini belirten Durmaz, “Koreliler Kapadokya'ya önceki yıllarda da merak duyuyorlardı. Ancak son yıllarda özellikle 2007 yılı sonları ve 2008 yılı başlarında ilgi birden yükseldi. Her gelen Koreli turist, beraberinde başka Korelileri de Kapadokya'ya getirmeye başladı. Onlar bizim neredeyse gönüllü turizm elçilerimiz oldu” dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 16:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
başarılar IP: 88.224.125.xxx Tarih : 13.02.2008 19:08:32

DORAK TURİZME TEŞEKÜRLER şu günlerde bölgemizi ziyaret eden japon koreli uzakdoğu ülkelerinden gelen turistler özellikle kış aylarında artıyor devrent göreme müze ve bazı atölyeleri gezen misafirler bölgenin en büyük turizim şirketine ait uçisar kaya ve attaman göremede kalıyorlar günde ortalama 25 otobüs getiren şirket şu günlerde yeni bir işletme kurma planı içerisinde