3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kapadokya'ya turist akını

Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turist sayısında bu yıl yaşanan artış, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, masalsı görüntüsü ve eşsiz doğasıyla dünyanın en büyüleyici atmosferlerinden birine sahip olan Kapadokya bölgesinin, Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Demir, peribacaları ile ünlü bölgeyi yılın ilk 5 ayında 253 bin 474'ü yerli, 378 bin 543'ü de yabancı olmak üzere toplam 632 bin 17 turistin ziyaret ettiğini kaydetti. Demir, yıl sonuna kadar bölgeyi ziyaret eden turist sayısının 2 milyonu aşmasını beklediklerini ifade ederek son yılların en iyi turizm sezonunu yaşadıklarını belirtti.

Turistik tesislerdeki doluluk oranının yüzde 85 seviyesinde seyrettiğini de sözlerine ekleyen Demir, "Kapadokya yılın ilk 5 ayı itibarıyla son yılların en büyük doluluk oranına ulaşmış durumda. Bu oran artarak devam etmektedir. Oldukça büyük bir kültür hazinesine sahip olmamıza rağmen, kendimizi ifade edememe gibi bir sıkıntımız vardı. Ama son yıllarda katıldığımız yurtdışı turizm fuarları, bunun yanında yerli ve yabancı basın organlarının bölgeye olan ilgisiyle bunu bir nebze olsun aştık. Kapadokya artık yavaş yavaş hak ettiği yere geliyor. Şu anda son 5 yılın en iyi konumundayız. Ancak yılın ikinci yarısında çok daha üst noktalara çıkacağımızı tahmin ediyoruz. Umarız bu gelişme önümüzdeki yıllarda da devam eder" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 13:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?