3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Kapadokya'ya turist akını

Kapadokya Bölgesi’nde bulunan turistik konaklama tesislerinde yılbaşı için yapılan rezervasyonların oranının yüzde 90’ı bulduğu bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan işletme belgeli turistik konaklama tesisleri, yılbaşı için paket program hazırlıklarını da yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. Turistik konaklama tesislerinde yılbaşı için yapılan rezervasyonların oranının yüzde 90’ı bulduğu kaydedildi.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği ( KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, ABD başta olmak üzere Fransa, İtalya, İspanya ile Japonya ve bazı Uzak Doğu ülkelerinden yılbaşı için Kapadokya Bölgesi’ne yönelik rezervasyonların son günlerde yoğunlaştığına dikkat çekti.

Turistik tesislerin yılbaşı kontenjanlarının yüzde 60 oranında yerli gruplara yöneldiğini anımsatan Demir, bölgede gönüllerince bir yılbaşı geçirmenin ise 200-450 milyon liralık seçenekler halinde sunulduğunu kaydetti. Demir, "Özellikle son yıllarda sinema sektöründe doğal yapısı nedeniyle tercih edilir hale gelen Kapadokya Bölgesi’ne yönelik turist profilinde bir artı ivme ortaya çıkıyor. Bu genellikle özel günlerde tahmin edilenin daha da üzerinde gerçekleşebiliyor. Yılbaşı da böyle bir olgu içerisinde değerlendirildiği için rezervasyonlarda özellikle son günlerde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Kapadokya Bölgesi’nde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgeli turistik konaklama tesisleri yılbaşına özel misafirlerine paket programlar sunuyorlar. Daha renkli bir yılbaşı kutlaması için hazırlıklar turistik tesislerimizde yoğun bir şekilde sürüyor" dedi.

nevşehir
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 13:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?