5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kapadokya'ya turist akını

KAPADOKYA'DA TURİST ARTIŞI SEVİNDİRİYOR

Türkiye'nin doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde Paskalya ile birlikte turist artış hızının sevindirici düzeye ulaştığı belirtildi.

Nevşehir Valisi Osman Aydın,bölgede Mayıs ayı sonuna kadar doluluğun yüzde 100 ler düzeyinde olduğunu söyledi.

Peribacaları, yer altı kentlerinin yanı sıra 8 i büyük olmak üzere 20 farklı medeniyetin ayak izlerinin bulunduğu Kapadokya bölgesi'nde Mart ayı ile birlikte başlayan turist yoğunluğu bölgedeki turistik işletmelerin yatak doluluk oranlarını da önemli ölçülerde artırdı.Paskalya ile birlikte turistik işletmeler doluluk oranlarını yüzde yüzler düzeyine çıkarttı. Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgeli otellerin yanı sıra belediye belgeli motel, pansiyon,otel ve butik otellerde 23 bini aşan yatağa sahip Kapadokya bölgesinde sabah saatlerinde gerçekleştirilen balon turlarına olan ilgi,bölgedeki yoğunluğu gözler önüne seriyor.

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin çeşitli fuarlarda etkin bir şekilde tanıtımının bölgeye olan ilgiyi artırdığını belirterek,bölgedeki turistik konaklama tesislerinde Mayıs ayı sonuna kadar doluluğun yüzde 100 ler seviyesinde olmasının planlandığını ifade etti.

Kapadokya semasını kaplayan 3-36 kişi kapasiteli sıcak hava balonları ile peribacalarını kuşbakışı izleme imkanı bulan yerli ve yabancı turistler 45 dakika ile 1,5 saat süre ile devam eden balon turu için 150-220 Avro ödüyorlar.

KAPADOKYA'DA TURİST ARTIŞI SEVİNDİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 10:49:03
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 10:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?